Advertentie

Twentse schatten onthuld

0

Gelezen 0 Aan het lezen 0 Wil ik lezen 1 Favoriet 0 Recensies 0
Non-fictie   Topics 0
Boekomschrijving

Dit boek beschrijft een groot aantal bijzondere metaaldetectorvondsten die tussen 1980 en 2020 in Twente en omgeving werden gedaan. Hoewel de nadruk op Twente ligt komen ook bijzondere vondsten uit het oostelijk deel van de Achterhoek aan bod. Veel ervan zijn nooit gepubliceerd. De in beeld gebrachte voorwerpen en hun beschrijving worden in dit boek zoveel mogelijk ingebed in de grote Europese- en de kleine lokale geschiedenis. In feite vormen de vondsten nieuw bronmateriaal waarmee de Twentse geschiedenis verrijkt wordt.

De onthulling van enkele recente specaculaire Twentse vondsten in dit boek zijn de kers op de taart. Een Romeinse- en een Merovingische schatvondst worden getoond. De laatste dateert uit rond 700 na Chr. en zal landelijk opzien baren wanneer deze in april 2021 door de Vrije Universiteit wereldkundig wordt gemaakt.

Voor het schrijven van dit boek kon de auteur putten uit eigen archief met meldingen van zoekers uit heel Twente en omgeving. Hierbij werden alle vondsten gefotografeerd en gedocumenteerd. De schrijver kreeg hulp van archeologen, historici, AWN’ers, de Twentse Oudheidkamer, de Museumfabriek en diverse andere binnen- en buitenlandse musea.

Al met al hoopt deze publicatie een richtingaanwijzer te zijn hoe detectorvondsten de lokale geschiedenis en de heemkunde kunnen verrijken en aanvullen.
+


Genre
Geschiedenis & Politiek
Geschiedenis algemeen
Aantal pagina’s
220
Uitgeverij
Detectboeken
Eerste editie
01 maart 2021
Laatste editie
01 maart 2021
ISBN
9789083098302


Boekinformatie wijzigen
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partnersReacties op: Twentse schatten onthuld

Wil je kort reageren op dit boek of een vraag stellen aan andere lezers, plaats dan een reactie. Recensies schrijf je onder Schrijf een recensie.

Gesponsorde boeken