Twijfelen is toegestaan
STEUN JE BOEKHANDEL
Koop je boeken bij je lokale boekhandel.
Volg je favoriete boekhandel nu ook op Hebban.

Log in om je boekhandel te kiezen
5 0 4 1 3 3 2 0 1 0

Twijfelen is toegestaan

4

Gelezen 4 Aan het lezen 0 Wil ik lezen 1 Favoriet 0 Recensies 0
Literatuur & Romans   Topics 0

S. Carmiggelt (1913-1987) ontwikkelde als schrijver van cursiefjes in de krant - aanvankelijk in Vooruit, de Haagse editie van Het Volk, en na de oorlog in Het Parool - een uniek meesterschap op de korte baan. Zijn rubriek `Kronkel' was om zijn hoge graad van herkenbaarheid geliefde dagelijkse kost bij het Nederlandse lezerspubliek. De puntige, laconieke stijl ervan paste uitstekend in een vluchtig medium als de krant. Niettemin is het werk, dat nauwelijks met het oog op duurzaamheid geschreven lijkt, inmiddels deel gaan uitmaken van de Nederlandse literatuurgeschiedenis.

Twijfelen is toegestaan biedt de keuze uit het rijke kronkeljaar 1969. We treffen er onder meer het onvergetelijke 'Duiven uit Londen' in aan, een van de vele meesterstukjes waarmee Carmiggelt soelaas biedt in de oorverdovende kakafonie en de sombere treurmuziek van het grote wereldnieuws.

+


Genre
Literatuur & Romans
Vertaalde literaire roman, novelle
Uitgeverij
Querido's Uitgeverij BV, Em.
Eerste editie
01 januari 1970
Laatste editie
01 januari 1983
ISBN
9789021495873


Boekinformatie wijzigen



Reacties op: Twijfelen is toegestaan

Wil je kort reageren op dit boek of een vraag stellen aan andere lezers, plaats dan een reactie. Recensies schrijf je onder Schrijf een recensie.

Gesponsorde boeken