Advertentie
Uit de kluwen

Uit de kluwen

0
Gelezen 0 Aan het lezen 0 Wil ik lezen 0 Favoriet 0 Recensies 0
Non-fictie   Topics 0
Mijn reis naar bevrijding door vernieuwing van mijn denken

In deze autobiografie vertelt Anne van der Kaaden-Bouman op een mee­slepende manier over hoe het is om kind te zijn in een onveilige gezinssituatie.

De jonge Anne groeit op in een christelijk milieu bij ouders die niet goed voor haar kunnen zorgen. Ze voelt zich onbegrepen en anders dan de mensen om zich heen. Ze analyseert steeds opnieuw wat ze ziet gebeuren, maar kan geen logische verklaring vinden voor de waanzin waar ze iedere dag mee te maken heeft. Daar stopt het verhaal echter niet. Het meisje groeit op tot een vrouw die niet kan accepteren dat ze zichzelf en haar leven niet begrijpt. Ze blijft net zo lang vechten en onderzoeken, totdat ze hier wel enige grip op krijgt.

‘Uit de kluwen’ laat zien hoe je uiteindelijk los kunt komen van ongezonde (familie-) patronen en de weg terug kunt vinden naar jezelf. Anne beschrijft de complexiteit van het leven, maar het gaat ook over moed, doorzetten, daadkracht en hoe kansen kunnen keren. Over tevoorschijn komen en de kern terugvinden waartoe je bedoeld bent.

De auteur baseert zich op eigen authentieke dagboekfragmenten, op feiten uit haar (hulpverlenings-) dossiers, literatuur en theorieën.

Anne van der Kaaden - Bouman werkte in de afgelopen jaren als coördinator en specialist binnen de schuldhulpverlening en het armoede­beleid. In 2018 kwam zij in een burn-out terecht, waarna zij haar bewogen leven opnieuw is gaan doorlopen. In plaats van terug te keren naar de drukte van een intensieve baan koos Anne ervoor om deze autobiografie te schrijven.
Inmiddels is Anne haar eigen onderneming ge­start: www.annedenktanders.nl.
Genre
Literaire non-fictie
Literaire non-fictie algemeen
Aantal pagina’s
320
Uitgeverij
uitgeverij Lente
Laatste editie
02 oktober 2020
ISBN
9789492783202 , 9789492783110
+

Boekinformatie wijzigen

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic