Advertentie

Uiterste dagen

29

Gelezen 29 Aan het lezen 0 Wil ik lezen 12 Favoriet 0 Recensies 21
Literatuur & Romans Lijsten 1 Spots 3   Topics 0

Eind 1939 vallen de Russen Finland binnen. Drie maanden later houdt het Finse leger nog steeds stand tegen de enorme Russische overmacht, maar hoelang nog? Ver achter het front merkt boer Edvard Haga dat de oorlog zijn hechte gemeenschap onder zware druk zet en dat wonden van vroeger worden opengereten, de Finse burgeroorlog van 1918 is immers nog niet zo heel ver weg. Pijnlijke herinneringen komen op, zeker wanneer een oude bekende een beroep doet op Edvards trouwe diensten. Uiterste dagen is niet zomaar een historische vertelling: de trotse boer Edvard kampt met vraagstukken die op alle tijden van toepassing zijn. Wat mag Edvards gemeenschap van hem verwachten en welke offers mag hij brengen om zijn gemeenschap te verdedigen? Heeft hij, terugkijkend op zijn leven, wel de juiste keuzes gemaakt? Uiterste dagen onderzoekt in hoeverre mensen een afspiegeling zijn van hun omstandigheden; en of het ooit echt mogelijk is om het verleden los te laten.

+


Genre
Literatuur & Romans
Literaire roman, novelle
Aantal pagina’s
176
Uitgeverij
Atlas Contact
Eerste editie
15 januari 2019
Laatste editie
28 februari 2019
ISBN
9789025449162 , 9789025449179
Boekinformatie wijzigen
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partners


Recensies (21)

Keuze van de redactie
mjvanholsteijn Hebban Recensent

Een boek met een handleiding

door: mjvanholsteijn

Ferdinand Lankamp (1989) is een in Leiden afgestudeerde historicus. In zijn tijd als redacteur bij digitaal-cultureel magazine De Optimist publiceerde hij in verschillende tijdschriften enkele verhalen. Het Finse bloed in zijn familie en de verhalen van zijn oma waren een grote inspiratiebron voor...

Meer recensies

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Reacties op: Uiterste dagen

Wil je kort reageren op dit boek of een vraag stellen aan andere lezers, plaats dan een reactie. Recensies schrijf je onder Schrijf een recensie.

Gesponsorde boeken