Advertentie

Urban Onderwijs

0

Gelezen 0 Aan het lezen 0 Wil ik lezen 0 Favoriet 0 Recensies 0
  Topics 0
Hoe kan het onderwijs voeling blijven houden met de in rap tempo veranderende samenleving? Wat hebben onze kinderen straks nodig? Welke rol hebben docenten bij het opleiden van jongeren tot kritische en weerbare burgers?

De wereld is complex en dat geldt evenzeer voor de wereld in de klas. Zeker in een grootstedelijke omgeving. Docenten hebben te maken met superdiverse klassen, toenemende kansenongelijkheid en grote maatschappelijke druk. In Urban Onderwijs verkennen we vanuit een dertigtal prikkelende gesprekken met docenten uit het po, vo, mbo en hbo, maar ook onderwijskundigen, docentenopleiders en onderzoekers hoe het onderwijs de kansen van álle leerlingen kan vergroten, ongeacht niveau, sociaaleconomische achtergrond of kleur.

‘De kwaliteit van de leraar is de grote onderschatte factor in het onderwijs. Alle leerlingen verlangen naar een leraar met een derde oog. Een derde oog dat ziet wie zij zijn en wat zij kunnen. Zij komen in dit bijzondere boek aan het woord. Hun verhalen zijn waardevol voor iedereen die betrokken is bij de ontwikkeling van kinderen en jongeren.’ Ahmed Marcouch
+


Genre
Mens & Maatschappij
Mens en maatschappij algemeen
Uitgeverij
Studio Noodzaak
Eerste editie
23 oktober 2020
Laatste editie
26 oktober 2020
ISBN
9789090336596


Boekinformatie wijzigen

Advertentie


Reacties op: Urban Onderwijs

Wil je kort reageren op dit boek of een vraag stellen aan andere lezers, plaats dan een reactie. Recensies schrijf je onder Schrijf een recensie.