Advertentie
Valentijn
STEUN JE BOEKHANDEL
Koop je boeken bij je lokale boekhandel.
Volg je favoriete boekhandel nu ook op Hebban.

Log in om je boekhandel te kiezen
5 3 4 9 3 7 2 0 1 1

Valentijn

20

Rank 472 Gelezen 20 Aan het lezen 3 Wil ik lezen 64 Favoriet 2 Recensies 2
Literatuur & Romans   Topics 0

Februari 1976. Odessa, Texas: In de vroege uurtjes op de dag na Valentijnsdag verschijnt de veertienjarige Gloria Ramírez gehavend en gebroken op de veranda van de ranch van Mary Rose Whitehead. Het meisje is aangevallen en verkracht in een aangrenzend olieveld. Het vergrijp zet de onderlinge verhoudingen in Odessa op scherp. De spanning nadert het kookpunt als Mary Rose zichzelf en het meisje in de rechtszaal verdedigt tegenover de dader – maar gerechtigheid uitblijft. Tegen het decor van de opbloeiende oliehandel van West Texas, een wereld die bij uitstek wordt gedomineerd door mannen, onderzoekt Valentijn vanuit wisselende vrouwelijke perspectieven de invloed van geweld en ongelijkheid op de inwoners van een stadje dat die ongelijkheid lange tijd systematisch in stand heeft gehouden. Wetmore schreef met Valentijn een vurige, onverschrokken maar ook verrassend subtiele roman die de kwetsbaarheid van deze onbevreesde vrouwen vooropstelt zonder ze aan kracht te laten inboeten.

+


Genre
Literatuur & Romans
Vertaalde literaire roman, novelle
Aantal pagina’s
352
Uitgeverij
Atlas Contact
Eerste editie
11 februari 2021
Laatste editie
11 februari 2021
ISBN
9789025453992 , 9789025454005


Boekinformatie wijzigen
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partners


Recensies (2)

Keuze van de redactie
Gea Smits Hebban Recensent

Texas, 1976?

door: Gea Smits 3 likes ebook

In 1976 stapt de veertienjarige Gloria Ramirez op Valentijnsdag in Odessa, West-Texas, in de auto bij de volwassen Dale Strickland. Valentijn begint op de ochtend erna. Gloria vlucht zwaar gehavend voor de nog slapende Strickland en zoekt haar toevlucht tot de afgelegen ranch van de...

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Reacties op: Valentijn

Wil je kort reageren op dit boek of een vraag stellen aan andere lezers, plaats dan een reactie. Recensies schrijf je onder Schrijf een recensie.