Advertentie

Van Canzonissima tot Eurosong

0

Gelezen 0 Aan het lezen 0 Wil ik lezen 0 Favoriet 0 Recensies 0
Non-fictie   Topics 0

Het Eurovisiesongfestival, elk jaar goed voor 200 miljoen kijkers, bracht één keer een Belgische winnaar: Sandra Kim met 'J'aime la vie' in 1986.

Herinnert u zich nog het legendarische Canzonissima, de moeder van alle preselecties met Jan Theys als presentator en later Eurosong met Luc Appermont en met Bart Peeters?
Elke keer weer die zoektocht naar de ideale kandidaat en het ideale lied.

Van Canzonissima tot Eurosong vertelt een onuitgegeven, nog nooit verschenen verhaal. Want de interesse voor de preselecties bij het publiek is/was vaak juist groter dan voor het songfestival zelf. De afstand tot wat er in die preselectie gebeurt is kleiner. Daar gaat het om mensen van bij ons, vaak om vedetten die we allemaal kennen.

Soms duurde zo'n preselectie maar één tv-uitzending lang, maar geregeld ook weken en zelfs maanden. In Canzonissima zong Ann Christy voor het eerst haar klassieker 'Dag vreemde man' en gaf de jury een lied eerst 500 en dan nul punten. In Eurosong liep het Amerikaans Theater ooit al leeg nog tijdens de uitzending, terwijl fans van verliezende artiesten luid protesteerden; 'Rendez-vous' daarvoor in het verhaal over 1983.

+


Genre
Geschiedenis & Politiek
Maatschappijgeschiedenis
Aantal pagina’s
320
Uitgeverij
Lannoo
Eerste editie
16 maart 2021
Laatste editie
30 maart 2021
ISBN
9789401476225


Boekinformatie wijzigen
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partners

Advertentie


Reacties op: Van Canzonissima tot Eurosong

Wil je kort reageren op dit boek of een vraag stellen aan andere lezers, plaats dan een reactie. Recensies schrijf je onder Schrijf een recensie.