Advertentie

Van dorpsdokter tot hoogleraar

0

Gelezen 0 Aan het lezen 0 Wil ik lezen 4 Favoriet 0 Recensies 0
Non-fictie   Topics 0
Voor de zoon van een glasblazer lag de keus voor een medische studie niet direct voor de hand. Toch werden de kwaliteiten van Jan de Haan al jong onderkend en kreeg hij de kans, om zijn roeping te volgen. In dit boek kijkt hij terug op zijn leven. Op zijn jeugd, zijn studie, de eerste schreden als dorpsdokter op het huisartsenpad met zijn vrouw in de apotheek aan zijn zijde en de grote veranderingen die er in zijn vak plaatsvonden. Ook in zijn eigen leven veranderde er veel. Hij promoveerde en werd benoemd tot hoogleraar ‘Praktijkvoering in de huisartsenpraktijk’ aan de Rijksuniversiteit te Groningen. Hij kreeg landelijke bekendheid door zijn publicaties over het delegeren van taken in de huisartspraktijk.
Zijn hele leven heeft hij zich ingezet voor de professionalisering van de huisartsgeneeskunde. Hij gaf in het hele land lezingen om duidelijk te maken dat er nog veel te verbeteren viel in huisartsenland. Zijn manier van spreken was onlosmakelijk verbonden met zijn hobby goochelen. Zelfs op het wereldcongres voor huisartsen in Den Haag vermaakte hij de congresgangers in de pauzes met zijn magische optreden.
In dit boek geeft hij tevens zijn visie op de hedendaagse ontwikkelingen. Hij is van mening dat zorg te veel is versnipperd door de introductie van de vele hulpkrachten en door het parttime werken en dat de persoonlijke band met de huisarts onder druk is gezet. Hij hoopt met dit boek te bereiken dat zowel de collega’s als hun patiënten hun inzicht vergroten in het verbeteren van de zorg.

+


Genre
Literaire non-fictie
Waargebeurde verhalen
Aantal pagina’s
201
Uitgeverij
Uitgeverij Elikser B.V.
Eerste editie
28 september 2020
Laatste editie
28 september 2020
ISBN
9789463652667


Boekinformatie wijzigen

Advertentie


Reacties op: Van dorpsdokter tot hoogleraar

Wil je kort reageren op dit boek of een vraag stellen aan andere lezers, plaats dan een reactie. Recensies schrijf je onder Schrijf een recensie.