Advertentie
De verdwijningen

De verdwijningen

43
Gelezen 49 Aan het lezen 1 Wil ik lezen 36 Favoriet 7 Recensies 5
Thrillers & Spanning Artikelen 2   Topics 0

'Er zullen mensen sterven', zegt de doodsbange vrouw bij het hoofdkantoor van de politie. Ze staat al meer dan een uur in de verzengende hitte en weigert om met iemand anders dan commissaris Adamsberg te spreken. Haar dochter heeft een visioen gehad: ze heeft het woeste leger gezien op een bosweg in Normandië, vlak bij hun stadje. Al sinds de middeleeuwen doen er verhalen de ronde dat misdadigers een akelig einde zullen beleven wanneer het woeste leger hen komt halen.
Kort nadat de vrouw Adamsberg heeft gesproken, wordt in het bos een man, berucht om zijn wreedheid, dood aangetroffen. De geruchten die algauw rondgaan, worden door de lokale politie afgedaan als een geval van bijgeloof.
Commissaris Adamsberg wordt belast met het onderzoek, in een stadje dat wordt geterroriseerd door wilde geruchten en oude vetes.

Genre
Thrillers & Spanning
Thriller
Literaire thriller
Oorspronkelijke titel
L'armée furieuse
Serie
Jean-Baptiste Adamsberg (9)
Vertaald door
Rosa Pollé Nini Wielink
Uitgeverij
Uitgeverij De Geus B.V.
Laatste editie
26 mei 2014
ISBN
9789044521597 , 9789044533095
+Boekinformatie wijzigen

Andere media

VN:

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic

Recensies

Keuze van de redactie

Originele karakters, waarachtige sfeerbeschrijvingen en een puntgave pen

door: Gerd Boeren 1 like

Een pissebed is een schaaldier. Een landschaaldier. Om dit soort interessante, maar verder weinig ter zake doende feitjes te weten te komen, moet je Fred Vargas in de armen sluiten. Ze creëerde met commissaris Jean-Baptiste Adamsberg een buitenbeentje in thrillerland. Adamsberg is een chaoot, een...

Adamsberg en het Woeste Leger

door: Jacques 1 like
Over het boek Adamsberg en het Woeste Leger. Zo zou de titel ook hebben kunnen luiden. Het is op en top een verhaal van Fred Vargas. Over een eeuwenoude, smerige bende, die levenden met zich mee voert en ze dan laat verdwijnen. Het begint allemaal met de verdwijning van Michel Herbier, een ploert...

Een uit heel veel exquise, ingenieuze en verrassende ingrediënten samengestelde thriller smaak-sensatie!

door: HannaH 1 like
In de nieuwste detective van de Franse schrijfster Fred Vargas, De verdwijningen, wordt Jean-Baptiste Adamsberg, commissaris bij de Parijse Misdaadbrigade om hulp gevraagd bij een aantal doodsbedreigingen. Een kleine vrouw, moeder Vendermot, gekleed in een bloemetjesjurk die je in Parijs niet meer...

Heerlijke Adamsberg!

door: Marianne Stenzel-Meijer 1 like
Tijdje op moeten wachten maar het was de moeite waard. Lekker warrig boek vol Vargas-humor, mysterieus en een onverwachte ontknoping!

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook