Verheven koninkrijk
STEUN JE BOEKHANDEL
Koop je boeken bij je lokale boekhandel.
Volg je favoriete boekhandel nu ook op Hebban.

Log in om je boekhandel te kiezen
5 17 4 28 3 19 2 1 1 0

Verheven koninkrijk

65

Gelezen 68 Aan het lezen 5 Wil ik lezen 76 Favoriet 4 Recensies 5
Literatuur & Romans Artikelen 1 Newsroom 1 Spots 1   Topics 0
Gifty is een briljante studente neurowetenschap aan de universiteit van Stanford. Haar drijfveer is de fatale overdosis van haar broer, verslaafd aan pijnstillers, en de depressie van haar moeder. Gifty is vastberaden om de wetenschappelijke oorzaak te vinden van al het verdriet en lijden dat haar leven domineert. Dan zet een telefoontje haar eenzame leven in haar laboratorium volledig op zijn kop. Haar moeder wil zelfmoord plegen en ten einde raad neemt Gifty haar in huis. Het brengt haar weer terug naar het geloof dat zoveel houvast gaf in haar jeugd. De kerk waar ze in opgroeide beloofde verlossing, maar gaf nooit duidelijkheid hoe die te bereiken. Terwijl haar moeder in bed blijft liggen worstelt Gifty tussen geloof en wetenschap, en zoekt naar een manier om haar liefde voor haar familie in daden om te zetten.
Verheven koninkrijk is een ontroerend portret van een Ghanees immigrantengezin in de vs dat zucht onder het juk van verdriet, depressie en verslaving. Het is een wonderschoon geschreven en emotioneel zeer beladen opvolger van het fenomenale Weg naar huis, en is de meesterproef van het literaire talent Yaa Gyasi.
+


Genre
Literatuur & Romans
Vertaalde literaire roman, novelle
Aantal pagina’s
272
Uitgeverij
De Bezige Bij
Eerste editie
03 september 2020
Laatste editie
03 september 2020
ISBN
9789403196800 , 9789403198705


Boekinformatie wijzigen


Recensies (5)

Keuze van de redactie

Geloof versus wetenschap

door: VictorDLV 1 like

Je kan niet anders dan houden van de hoofdpersoon uit dit boek: ze krijgt het zwaar te verduren, maar houdt de moed er dapper in. Zo neemt haar vader zijn gezin uit Ghana mee naar de VS, en zo verdwijnt hij, zijn gezin achterlatend. Zo zwaait ze haar broer uit, in zijn beste pak uit op weg naar...

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Reacties op: Verheven koninkrijk

Wil je kort reageren op dit boek of een vraag stellen aan andere lezers, plaats dan een reactie. Recensies schrijf je onder Schrijf een recensie.

Gesponsorde boeken