Advertentie

VET belangrijk

7
Gelezen 7 Aan het lezen 2 Wil ik lezen 9 Favoriet 1 Recensies 2
Non-fictie   Topics 0
In ‘Vet belangrijk’ gaan artsen Mariëtte Boon en Liesbeth van Rossum in op alle fabels en feiten omtrent ons lichaamsvet. Je hoeft je tv maar aan te zetten of een tijdschrift open te slaan of het gaat erover. We moeten slanker worden met z’n allen. Maar is dat nu wel zo verstandig? Wat weten we eigenlijk over het vet dat we liever kwijt dan rijk zijn? Over geen enkel orgaan – ja, vet is een orgaan – bestaan zoveel vooroordelen en weten mensen zo weinig. En dat is volkomen onterecht, zo laten artsen en ‘vetonderzoekers’ Mariëtte Boon en Liesbeth van Rossum zien in ‘Vet belangrijk’. Lichaamsvet is namelijk niet zomaar een hoopje blubber dat je tegen de kou beschermt. Vet maakt hormonen aan en communiceert met je hersenen. Zonder vet kun je helemaal niet leven. Hoog tijd om ons verguisde lichaamsvet uit het verdomhoekje te halen en het taboe op overgewicht op een aanstekelijke manier te doorbreken. Koekje erbij? Arts-onderzoeker Mariëtte Boon (1988) promoveerde in 2014 met haar onderzoek naar bruin vet, vetcellen die nog het meest lijken op spieren. Professor Liesbeth van Rossum (1979) werkt in het Erasmus UMC in Rotterdam en is expert op het gebied van obesitas en stress.
Genre
Non-fictie
Aantal pagina’s
180
Uitgeverij
Ambo/Anthos B.V.
Laatste editie
16 april 2019
ISBN
9789026346538
+

Boekinformatie wijzigen
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partners
E-book prijsvergelijker

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic

Lezersrecensies (2)

Inzicht in overgewicht

door: Robin 1 like
De twee auteurs / artsen, Mariëtte Boon (internist) en Liesbeth van Rossum (internist-endocrinoloog) schreven een zeer verhelderend boek dat veel inzicht geeft in overgewicht en obesitas. In mogelijke oorzaken en verschillende wijzen van aanpak hiervan. Het boek is een pleidooi om de laatste...

Vet helder en begrijpelijk verwoord.

door: sprookjes 3 likes
Van alle kanten wordt vet belicht en hoe het werkt in het lichaam (maar ook er buiten. ) Vaak wordt aangegeven dat er nog veel onderzoek nodig is.

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook