Advertentie

Vlieglessen

0

Rank 4378 Gelezen 0 Aan het lezen 0 Wil ik lezen 1 Favoriet 0 Recensies 0
Non-fictie   Topics 0
Vlieglessen van Charlie Gilmour is een verhaal over vaders en vogels…
… over een jonge ekster die uit het nest valt, in de handen van Charlie Gilmour – en diens leven verandert: dag en nacht wil het beestje wormen, het rooft het huis leeg en gebruikt Charlies haar als nest.
… maar ook over een kauw, als huisdier gehouden door Heathcote Williams, dichter, anarchist en Charlies biologische vader, die zijn zoon in het holst van de nacht verliet.
… en over hoe de geschiedenis zich herhaalt. Vader en zoon delen meer dan alleen hun liefde voor vogels; Charlie vreest dezelfde fouten te maken als zijn vader.
Dit is een verhaal over verandering – van wild naar tam, van bijna dood naar leven, van vrijheid naar gevangenschap en terug.
Vlieglessen van Charlie Gilmour is een onvergetelijk verhaal over de band tussen een man en een vogel. Prachtige memoires over kind zijn en ouderschap, gevangenschap en vrijheid, rouw en liefde. ‘Prachtig. Ik kan het niet genoeg prijzen.’ – Helen Macdonald, auteur van H is voor havik

‘Dit is de indrukwekkendste biografie die ik in jaren gelezen heb. Charlie Gilmour betoont zich een nieuw literair talent: als een dichter kiest hij zijn woorden en als een ekster houdt hij ons telkens een klein juweel voor.’ – Neil Gaiman

‘Scherpzinnig, grappig en soms traumatisch relaas over de schadelijke gevolgen van een destructieve
vader-zoonrelatie en de wens om die cyclus te doorbreken. Fantastisch.’ – Evening Standard

‘Een van de mooiste boeken die ik ooit gelezen heb.’ – Elton John
+


Genre
Literaire non-fictie
Literaire non-fictie algemeen
Aantal pagina’s
304
Uitgeverij
Ambo|Anthos
Eerste editie
05 maart 2021
Laatste editie
05 maart 2021
ISBN
9789026342721 , 9789026342738


Boekinformatie wijzigen

Advertentie


Reacties op: Vlieglessen

Wil je kort reageren op dit boek of een vraag stellen aan andere lezers, plaats dan een reactie. Recensies schrijf je onder Schrijf een recensie.