Advertentie
Vogels en hun veren

Vogels en hun veren

0
Gelezen 0 Aan het lezen 0 Wil ik lezen 0 Favoriet 0 Recensies 0
  Topics 0
Altijd al willen weten wat slagpennen of handpennen zijn? Of, waar zitten nou eigenlijk de tertials? En hoe gaat de rui bij een vogel nu eigenlijk? Dit is de eerste gids die speciaal gewijd is aan het verenkleed van vogels en de rui.

Welk soort veren heeft een vogel, hoe worden ze gevormd en wat is hun functie? De rui wordt uitgebreid uitgelegd en geïllustreerd met foto’s en tekeningen. Vragen zoals ‘waarom ruien vogels?’ en ‘in welke volgorde worden de veren vervangen?’ worden beantwoord.

Vogels en hun veren geeft je uitgebreide informatie over het verenkleed en ruipatronen. Daarmee is het mogelijk om de soort en leeftijd van veel vogels te bepalen en dikwijls ook om welke ondersoort het gaat.

- door gerenommeerde specialisten geschreven
- meer dan 260 foto’s en illustraties
- 31 diagrammen over ruipatronen per soortgroep

Marc Duquet is hoofdredacteur van Ornithos, een van de belangrijkste vakbladtijdschriften in Europa van dit moment. Hij is expert op het gebied van zangvogels en roofvogels op het noordelijk halfrond. Hij is een van de leidende figuren in de Franse ornithologie.

Sébastien Reeber werkt sinds zijn 23e bij de SNPN (Societe Nationale de Protection de la Nature / National Society for Nature Protection) in het Lac de Grand-Lieu National Nature Reserve, nabij Nantes. Hij is daar verantwoordelijk voor het monitoren van vogels daar. Hij is ook redactielid van Ornithos.
Aantal pagina’s
192
Uitgeverij
Uitgeverij Knnv
Laatste editie
28 september 2020
ISBN
9789050117678
+

Boekinformatie wijzigen

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic