Meer dan 4,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×
Vogelwacht Utrecht
STEUN JE BOEKHANDEL
Koop je boeken bij je lokale boekhandel.
Volg je favoriete boekhandel nu ook op Hebban.

Log in om je boekhandel te kiezen
5 0 4 0 3 0 2 0 1 0

Vogelwacht Utrecht

0

Gelezen 0 Aan het lezen 0 Wil ik lezen 0 Favoriet 0 Recensies 0
  Topics 0

'Vogelwacht Utrecht, 65 jaar in 65 vogels' bevat tekeningen van twee Vogelwacht-eigen kunstenaars, Jeroen Steenbergen en Bram Rijksen. Tekeningen van vogelsoorten die in de Provincie Utrecht zijn gezien of van soorten die tijdens een Vogelwacht-excursie zijn waargenomen. Van heel zeldzame soorten tot algemene.

Beide kunstenaars hanteren hun eigen tekenstijl: het realistisch pointillisme van Bram en de naar kubisme neigende stijl van Jeroen.

Verschillende Utrechtse vogelaars hebben de tekeningen aangevuld met vaak sappige vogelverhalen. Van anekdotische tuinbelevenissen tot meeslepende verslagen van ontdekkingen van de zeldzamere soorten. Wat te denken van het verhaal over de ontdekking van de bruine gent die langs de vogeltelpost De Horde vloog, of het verhaal van de renvogel die tijdens een excursie naar Texel werd gezien?

Een boek samengesteld door leden van Vogelwacht Utrecht; niet alleen geschikt voor de leden van deze vereniging maar ook voor iedere andere vogelaar die geïnteresseerd is in mooie vogelkunst en pakkende verhalen.

'Vogelwacht Utrecht, 65 jaar in 65 vogels' is verschenen naar aanleiding van het 65-jarig jubileum van deze vereniging.

+


Aantal pagina’s
144
Uitgeverij
Uitgeverij Knnv
Eerste editie
21 maart 2023
Laatste editie
21 maart 2023
ISBN
9789050119283


Boekinformatie wijzigenReacties op: Vogelwacht Utrecht

Wil je kort reageren op dit boek of een vraag stellen aan andere lezers, plaats dan een reactie. Recensies schrijf je onder Schrijf een recensie.