Advertentie

Voluit leven: handleiding voor professionals

0

Gelezen 0 Aan het lezen 0 Wil ik lezen 0 Favoriet 0 Recensies 0
Non-fictie   Topics 0
In 2009 verscheen het zelfhulpboek Voluit leven. Inmiddels zijn er bijna 40.000 exemplaren van verkocht en wordt het in de volle breedte ingezet in de ggz. Nu is er ook de bijpassende handleiding voor professionals.

Voluit leven is gebaseerd op ACT en MBCT en helpt mensen tot bloei te komen, ook als er sprake is van psychische klachten. Het boek wordt breed ingezet voor mensen die zijn vastgelopen in het leven. Door het sprookje van een lang en gelukkig leven (zonder pijn en verdriet) te laten varen en juist op te merken wat er in je omgaat, kunnen mensen ontdekken wat ze echt belangrijk vinden. Zo gaan ze op weg naar een leven met meer vrijheid en kwaliteit en kunnen ze daadwerkelijk voluit leven.

Deze handleiding voor professionals ondersteunt de manier waarop Voluit leven wordt toegepast als interventie in de behandelpraktijk. Naast het theoretische fundament is er aandacht voor diverse settings en zijn er praktische draaiboeken en protocollen opgenomen. Het boek biedt volop handvatten voor professionals die worden getraind in het werken volgens deze methodiek.

Monique Hulsbergen is zelfstandig psycholoog en auteur. Ze werkte jaren als psychotherapeut en schreef onder meer handboeken voor professionals over cognitieve gedragstherapie, transdiagnostische factoren en de integratie van mindfulness in behandelingen. Ernst Bohlmeijer is hoogleraar Mental Health Promotion aan de Universiteit Twente en auteur. Hij is geïnteresseerd in de positieve psychologie, levensverhalen, compassie en persoonlijke groei.
+


Genre
Gezondheid & Psychologie
Psychologie algemeen
Aantal pagina’s
192
Uitgeverij
Boom
Eerste editie
10 februari 2021
Laatste editie
10 februari 2021
ISBN
9789024437542


Boekinformatie wijzigen

Advertentie


Reacties op: Voluit leven: handleiding voor professionals

Wil je kort reageren op dit boek of een vraag stellen aan andere lezers, plaats dan een reactie. Recensies schrijf je onder Schrijf een recensie.