Advertentie

Voor altijd mijn dochter

40

Rank 858 Gelezen 43 Aan het lezen 2 Wil ik lezen 154 Favoriet 1 Recensies 4
Feelgood Spots 2   Topics 0

Een universeel en recent weer actueel taboe uit het verleden: alleenstaande moeders die gedwongen werden hun kind af te staan.

Als de negentienjarige Alice Copeman in 1917 een jonge soldaat ontmoet die op verlof is van het front, worden ze halsoverkop verliefd. Ze raakt zwanger, maar als het bericht komt dat haar geliefde is omgekomen, zetten haar vader en stiefmoeder Alice onder grote druk om haar dochtertje direct na de geboorte af te staan. Na de bevalling blijft Alice gebroken achter, rouwend om haar kind en haar geliefde.

Edith en Philip Burns zijn ongewenst kinderloos en adopteren de baby, die ze Irene noemen. Irene groeit op met het gevoel dat er iets ontbreekt in haar leven, dat ze anders is dan andere kinderen. Maar niemand vertelt haar de waarheid, en hoewel ze, eenmaal volwassen, als verpleegkundige haar stempel op de levens van velen drukt, heeft ze moeite om vrede en geluk in haar eigen leven te vinden. Tot ze op een dag besluit op zoek te gaan naar het ware verhaal van haar afkomst.

‘Adembenemend. Een intens ontroerend verhaal over liefde, verlies en vergeving.’ Dinah Jefferies

+


Genre
Feelgood
Vertaalde literaire roman, novelle
Oorlogs- en verzetsroman
Aantal pagina’s
400
Uitgeverij
Meulenhoff Boekerij B.V.
Eerste editie
06 oktober 2020
Laatste editie
06 oktober 2020
ISBN
9789022591734 , 9789402315691


Boekinformatie wijzigen
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partners

Advertentie

Recensies (4)

Keuze van de redactie

Het recht om vrouw te zijn

door: Annette Rijsdam 1 like ebook

Rachel Hore heeft haar liefde voor historische verhalen te danken aan haar basisschoolleraar die iedere dag voorlas uit voornamelijk historische verhalen. Die liefde groeide verder via Austen, Brönte en Dickens, naar Orwell, Woolf en Wilkie Collins. Hore besloot geschiedenis te gaan studeren en...

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Reacties op: Voor altijd mijn dochter

Wil je kort reageren op dit boek of een vraag stellen aan andere lezers, plaats dan een reactie. Recensies schrijf je onder Schrijf een recensie.