Voorwaarts
STEUN JE BOEKHANDEL
Koop je boeken bij je lokale boekhandel.
Volg je favoriete boekhandel nu ook op Hebban.

Log in om je boekhandel te kiezen
5 5 4 12 3 31 2 2 1 0
NRC:

Voorwaarts

50

Rank 3660 Gelezen 52 Aan het lezen 3 Wil ik lezen 166 Favoriet 0 Recensies 2
Literatuur & Romans Artikelen 4 Newsroom 1 Lijsten 1   Topics 0

In 1923 verlaat een groep anarchisten Parijs om nabij Luynes een commune genaamd De groene weg op te richten. Hun doel is om in harmonie met de aarde te leven, iets dat ze hopen te bereiken door middel van nudisme, veganisme en gelijkheid tussen man en vrouw. Bijna honderd jaar later leest student politieke filosofie Sam een oude uitgave van het dagboek van Sophie Kaïzowski, een van de leden van De groene weg. Sam raakt betoverd door Sophies verhalen, over het leven op de boerderij, haar liefde voor Clémence, de vrouw van oprichter Louis, Victors ritmische gymnastiek, hun politieke strijd en de vele discussies die ze hebben over de juiste manier van leven. Ze overtuigt haar eigen geliefde en haar beste vrienden om de stad te verlaten en zelfvoorzienend te gaan leven. In het noorden van het land krijgen ze te maken met spirituele gelukszoekers, geldminnende makelaars, de grenzen van de open liefde en de beklemming van afzondering. Hun dromen lijken niet bestand tegen de dwang van onze maatschappij en één voor één verlaten ze het huis. Of kan het toch anders? Voorwaarts is een roman over liefde en vrijheid, en de strijd voor wat de moeite waard is.

+


Genre
Literatuur & Romans
Literaire roman, novelle
Aantal pagina’s
256
Uitgeverij
Cossee, Uitgeverij
Eerste editie
05 maart 2019
Laatste editie
15 maart 2019
ISBN
9789059368330 , 9789059368385


Boekinformatie wijzigen


Recensies (2)

Keuze van de redactie

Provocerende ideeën en amoureuze verwikkelingen

door: VictorDLV 3 reacties 1 like

1923. We zijn op het Franse platteland en een stel jonge idealisten begint een commune op een boerderij. Dat inspireert de Nederlandse student Sam honderd jaar later ook zoiets te doen. De gesprekken tussen de idealisten zijn natuurlijk geweldig om filosofische ideeën te bespreken. ‘Werkt’ vrije...

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Reacties op: Voorwaarts

Wil je kort reageren op dit boek of een vraag stellen aan andere lezers, plaats dan een reactie. Recensies schrijf je onder Schrijf een recensie.

Gesponsorde boeken