Advertentie
Voorwaarts

Voorwaarts

25
Rank 4410 Gelezen 25 Aan het lezen 4 Wil ik lezen 176 Favoriet 0 Recensies 1
Literatuur & Romans Artikelen 3 Newsroom 1 Lijsten 1   Topics 0

In 1923 verlaat een groep anarchisten Parijs om nabij Luynes een commune genaamd De groene weg op te richten. Hun doel is om in harmonie met de aarde te leven, iets dat ze hopen te bereiken door middel van nudisme, veganisme en gelijkheid tussen man en vrouw. Bijna honderd jaar later leest student politieke filosofie Sam een oude uitgave van het dagboek van Sophie Kaïzowski, een van de leden van De groene weg. Sam raakt betoverd door Sophies verhalen, over het leven op de boerderij, haar liefde voor Clémence, de vrouw van oprichter Louis, Victors ritmische gymnastiek, hun politieke strijd en de vele discussies die ze hebben over de juiste manier van leven. Ze overtuigt haar eigen geliefde en haar beste vrienden om de stad te verlaten en zelfvoorzienend te gaan leven. In het noorden van het land krijgen ze te maken met spirituele gelukszoekers, geldminnende makelaars, de grenzen van de open liefde en de beklemming van afzondering. Hun dromen lijken niet bestand tegen de dwang van onze maatschappij en één voor één verlaten ze het huis. Of kan het toch anders? Voorwaarts is een roman over liefde en vrijheid, en de strijd voor wat de moeite waard is.

Genre
Literatuur & Romans
Aantal pagina’s
256
Uitgeverij
Uitgeverij Cossee
Laatste editie
15 maart 2019
ISBN
9789059368330 , 9789059368385
+

Boekinformatie wijzigen
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partners
E-book prijsvergelijker

Lezerswaarderingen

5 5 4 2 3 17 2 1 1 0

Artikelen over Voorwaarts

De 19 literaire romans van 2019
10 december 2019 66 reacties
  Meer artikelen

Hebban Newsroom

21 vragen aan… Eva Meijer
11 april 2019 De Groene Amsterdammer
  Meer artikelen

Andere media

NRC:

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic

Lees verder
Hebban recensie

    VictorDLV Hebban Recensent

Provocerende ideeën en amoureuze verwikkelingen

door VictorDLV op 26-04-2019

1923. We zijn op het Franse platteland en een stel jonge idealisten begint een commune op een boerderij. Dat inspireert de Nederlandse student Sam honderd jaar later ook zoiets te doen. De gesprekken tussen de idealisten zijn natuurlijk geweldig om filosofische ideeën te bespreken. ‘Werkt’ vrije liefde? Heeft een anarchistisch-veganistische levensstijl de toekomst? Waarom mislukt negentig procent...


Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook