Vrouwen schrijven niet met hun tieten
STEUN JE BOEKHANDEL
Koop je boeken bij je lokale boekhandel.
Volg je favoriete boekhandel nu ook op Hebban.

Log in om je boekhandel te kiezen
5 1 4 1 3 1 2 2 1 0

Vrouwen schrijven niet met hun tieten

5

Gelezen 5 Aan het lezen 1 Wil ik lezen 3 Favoriet 3 Recensies 1
Literatuur & Romans Artikelen 1   Topics 0
Er waait een frisse wind door ons land. In navolging van Amerikaanse schrijfsters als Ariel Levy en Lena Dunham schrijven steeds meer jonge Nederlandse vrouwen over genderrollen, over alledaags seksisme en over hun rol als schrijver. Geen pamfletten, maar persoonlijke verhalen en observaties vol humor en verontwaardiging. Deze vrouwen hebben stemrecht, ze mogen studeren en werken en zelf bepalen hoe laat ze naar bed gaan, maar toch krijgen ze dagelijks te maken met onnodige ongelijkheid. Waarom worden hun stemmen onvoldoende gehoord in serieuzere media? Waarom moeten ze regelmatig bang zijn op straat? Waarom zit in actiefilms altijd maar één iemand met tieten en dient ze steevast als prijs voor de held? Waarom worden vrouwen nog steeds niet gezien als de norm – terwijl ze toch echt de helft van de bevolking uitmaken.

'Vrouwen schrijven niet met hun tieten' bundelt essays, columns en verhalen van vrouwen die een antwoord proberen te geven op zit soort vragen, en is daarmee de allereerste staalkaart van een nieuwe generatie zelfbewuste schrijvers met feministische inborst.
+


Genre
Literatuur & Romans , Korte verhalen
Verhalenbundels
Aantal pagina’s
224
Uitgeverij
Atlas Contact
Eerste editie
06 april 2016
Laatste editie
19 april 2016
ISBN
9789025447335 , 9789025447564


Boekinformatie wijzigen


Recensies (1)

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Reacties op: Vrouwen schrijven niet met hun tieten

Wil je kort reageren op dit boek of een vraag stellen aan andere lezers, plaats dan een reactie. Recensies schrijf je onder Schrijf een recensie.