Als de Mondscheinsonate feitelijk net zo weinig te maken heeft met Beethoven als met de dertien Heinkels HE 111 die in 1940 Coventry bombardeerden, en als het levensverhaal van Beethoven in kinderhanden wordt tot sprookje van ‘Beethoofd en Joeliejetta’, kraakt de geschiedenis in haar voegen en ont-staan herinneringen op het moment dat het vliegtuig gaten slaat en het maanlicht vleugels raakt.
Het is pas begin maart, maar dit is een serieuze kandidaat voor het boek van het jaar. Prachtig taalgebruik, sterk verhaal, bijzondere vormgeving, verlies, trauma, eenzaamheid en muziek. En kippenvel.
Dit boek heeft me zo enorm geraakt! Nog helemaal onder de indruk ging ik naar Paagman (boekhandel) om andere boeken van deze schrijfster te ontdekken. Wat schetst mijn verbazing : er ligt niks van haar en bij navraag kennen ze haar ook niet. Ik had al wel gezien dat er nog veel meer boeken via internet te bestellen zijn, maar wilde graag eerst even bladeren.. Hoe ( on) bekend is deze schrijfster? Want ik vind het echt een juweel van een boek, kandidaat voor allerlei prijzen.