Advertentie

Waarom de wereld niet naar de knoppen gaat

8
Gelezen 7 Aan het lezen 3 Wil ik lezen 10 Favoriet 0 Recensies 1
Non-fictie   Topics 0

Nog nooit leefden we zo lang, zo welvarend en zo vreedzaam als vandaag. Kan dit mooie liedje blijven duren? Doemdenkers verkondigen dat we op de rand van de afgrond staan, cultuurpessimisten dat onze moderne samenleving aan een diepe malaise lijdt. In Waarom de wereld niet naar de knoppen gaat breekt Maarten Boudry een lans voor het vooruitgangsdenken. Hij bestrijdt het wijdverbreide pessimisme en zoekt naar verklaringen voor de doembeelden over klimaat en islamisering, over toenemend racisme en groeiende ongelijkheid, en over de diepe wanhoop van de westerse mens. Boudry pleit voor de beproefde waarden van wetenschap en Verlichting. Doemdenken leidt niet tot daadkracht maar tot fatalisme, terwijl vooruitgangsdenken net wervend is. De wereld stond er nooit zo goed voor als vandaag, en we kunnen haar nog veel beter maken.

Genre
Non-fictie
Aantal pagina’s
344
Uitgeverij
Uitgeverij Polis
Laatste editie
27 maart 2019
ISBN
9789463103091
+

Boekinformatie wijzigen
1 keer bewerkt, laatste bewerking door Luc Lauwers
Rapporteer deze bijdrage
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie E-book prijsvergelijker

Andere media

NRC:

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic

Lezersrecensies (1)

Na dit boek besef je dat de wereld nog niet naar de knoppen gaat.

door: Fallada 1 like
Vanuit het idee van de verlichting en de maakbaarheid van onze samenleving benadert Boudry een aantal hedendaagse problemen zoals racisme, populisme, klimaatopwarming,.... Zijn boek moet beschouwd worden als een antwoord op het negativisme en populisme. De wereld staat niet aan de afgrond. Zelfs op...

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook