Advertentie
Wat is liefde, Socrates

Wat is liefde, Socrates

1
Gelezen 1 Aan het lezen 0 Wil ik lezen 0 Favoriet 0 Recensies 1
Non-fictie   Topics 0
Wat als tijd even helemaal geen rol zou spelen en de grootste filosofen aller tijden samen aan één tafel zouden gaan zitten om te spreken over de liefde? Nora Kreft brengt acht beroemde denkers samen en laat hen tijdens een fictief dinertje discussiëren over de liefde.

Want wat is liefde? Wat betekent liefde filosofisch gezien? Socrates, Immanuel Kant, Augustinus van Hippo, Max Scheler, Iris Murdoch, Søren Kierkegaard, Sigmund Freud en Simone de Beauvoir nemen elkaar verbaal op de hak, gaan een felle strijd aan en bezingen gezamenlijk de liefde en het verlangen. Ze ruziën over het belang van datingapps en bediscussiëren de beperkingen van de liefde in dit geestige, inzichtelijke en inspirerende boek.
Genre
Literaire non-fictie
Literaire non-fictie algemeen
Aantal pagina’s
224
Uitgeverij
Karakter Uitgevers B.V.
Laatste editie
25 maart 2020
ISBN
9789045219196
+

Boekinformatie wijzigen

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic

Recensies

Interessant maar geen uniek concept

door: Priscilla 1 like
Nora Kreft zet acht beroemde filosofen, met ieder een eigen kijk op de wereld, bij elkaar aan één tafel. Tijdens een samenkomst en een diner, bespreken zij het grootste onderwerp aller tijden: liefde. Hierbij discussiëren zij ook over hedendaagse opvattingen en technieken zoals robots en...

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook