Meer dan 4,2 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×
ezgif.com-gif-maker
STEUN JE BOEKHANDEL
Koop je boeken bij je lokale boekhandel.
Volg je favoriete boekhandel nu ook op Hebban.

Log in om je boekhandel te kiezen
5 2 4 1 3 0 2 0 1 0

Wat je zoekt, zoekt jou

3

Gelezen 4 Aan het lezen 9 Wil ik lezen 79 Favoriet 1 Recensies 0
Literatuur & Romans Lijsten 1   Topics 0

Kader Abdolahs Perzische geschenk aan de Nederlandse lezer: een hoogstnoodzakelijk boek in een tijd van haast en vluchtigheid

Kader Abdolah bracht al verschillende klassieke meesterwerken uit de oosterse cultuur naar het Westen, zoals De Koran, Kélilé en Demné en 1001 nacht. Tot voor kort waagde hij zich echter nog niet aan het werk van de meester Rumi, de dertiende-eeuwse mysticus en een van de grootste dichters uit de Perzische literatuur.

Twee coronajaren hielden Abdolah nog meer dan gebruikelijk aan zijn bureau gekluisterd, waar hij alleen achter vandaan kwam om hele en halve marathons te rennen en elke dag grote afstanden te fietsen. Deze combinatie van schrijven, lezen, rennen en fietsen bracht hem in zo’n geconcentreerde staat van denken dat hij bijna als vanzelf aan een boek over Rumi begon te werken. Het resultaat is een boek dat blijft: Wat je zoekt, zoekt jou.

Wat je zoekt, zoekt jou is een drieluik geworden, waarin Abdolah een novelle over het leven van Rumi heeft verwerkt en zo’n negentig gedichten en vijftig verhalen van de Perzische meester heeft vertaald. Met dit werk schenkt Kader Abdolah zijn persoonlijke keuze uit het ontzagwekkende werk van Rumi aan de westerse lezer. Een hoogstnoodzakelijk boek in een tijd van haast en vluchtigheid, om even stil te staan bij het leven.

+


Genre
Literatuur & Romans
Literaire roman, novelle
Vertaalde literaire roman, novelle
Aantal pagina’s
400
Uitgeverij
Prometheus
Eerste editie
14 november 2022
Laatste editie
14 november 2022
ISBN
9789044651928 , 9789044651935


Boekinformatie wijzigenReacties op: Wat je zoekt, zoekt jou

Wil je kort reageren op dit boek of een vraag stellen aan andere lezers, plaats dan een reactie. Recensies schrijf je onder Schrijf een recensie.

Gesponsorde boeken