hetisoorlog
STEUN JE BOEKHANDEL
Koop je boeken bij je lokale boekhandel.
Volg je favoriete boekhandel nu ook op Hebban.

Log in om je boekhandel te kiezen
5 84 4 114 3 43 2 3 1 1

Het is oorlog maar niemand die het ziet

245

Gelezen 273 Aan het lezen 27 Wil ik lezen 207 Favoriet 15 Recensies 7
Non-fictie Artikelen 3 Newsroom 3 Lijsten 6 Spots 1   Topics 0

Een platgelegde Rotterdamse haven. Nederlandse spionnen die digitaal toeslaan in Moskou. Artsen die ineens niet meer bij medische dossiers kunnen.

De moderne tijd biedt talloze voordelen: we werken sneller en zijn altijd en overal bereikbaar. Maar er zijn ook nieuwe gevaren. Zes jaar doet Huib Modderkolk nu onderzoek naar de schaduwkant van internet. Hij begon als buitenstaander, zonder enige voorkennis. Stukje bij beetje won hij het vertrouwen van bronnen.
Zo ontdekte hij dat iemand in Engeland privégesprekken tussen Nederlandse geliefden beluistert en dat een stiekem getrokken kabeltje in Beverwijk de dood van Iraanse demonstranten kan betekenen.
Iedere ontdekking roept nieuwe vragen op. Wie leest mee met onze appjes? Hoe ver reiken de tentakels van Nederlandse veiligheidsdiensten? Wat betekent het als staten internet gebruiken om te controleren en te saboteren? In dit boek laat Modderkolk zien hoe kwetsbaar een samenleving is die steeds meer vertrouwt op techniek.

Ook aangekondigd met de titel Wat niemand ziet.

+


Genre
Literaire non-fictie
Literaire non-fictie algemeen
Aantal pagina’s
256
Uitgeverij
Uitgeverij Podium b.v.
Eerste editie
02 september 2019
Laatste editie
03 september 2019
ISBN
9789057599804 , 9789057599811 , 9789463810326
Boekinformatie wijzigen


Recensies (7)

Keuze van de redactie
Marvin O. Hebban Recensent

De keerzijde van een open internet

door: Marvin O. 3 likes

Het is 2013 als de technisch niet erg onderlegde journalist Huib Modderkolk vermoedt dat hij bespied wordt. Voor een krantenartikel heeft hij wat vragen zitten stellen over internetveiligheid, internetspionage en het dan erg actuele WikiLeaks. Maar dan valt zijn internetverbinding plots uit, en ook...

Meer recensies

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Reacties op: Het is oorlog maar niemand die het ziet

Wil je kort reageren op dit boek of een vraag stellen aan andere lezers, plaats dan een reactie. Recensies schrijf je onder Schrijf een recensie.

Gesponsorde boeken