Advertentie
Weg van Lila

Weg van Lila

88
Rank 8262 Gelezen 94 Aan het lezen 0 Wil ik lezen 20 Favoriet 8 Recensies 21
Literatuur & Romans Lijsten 1 Top25's 2   Topics 0

Bekijk de trailer op www.wegvanlila.nl Weg van Lila Patrick van Rhijn Hilarisch en genadeloos eerlijk, vol schrijnende humor en zelfspot. Dat is Weg van Lila, een autobiografische roman over de strijd van een vader om zijn kind. Op 7 juli 2006 verloor Patrick van Rhijn, na drie jaar alleen voor zijn dochtertje te hebben gezorgd, de laatste rechtszaak om haar hoofdverblijfplaats. Zijn nu 5-jarige dochtertje woont sindsdien bij haar moeder in Zweden. Zijn romandebuut Weg van Lila is het aangrijpende, maar vaak ook hilarische verslag van deze turbulente jaren. Weg van Lila Djon Maas lijkt de tijd van zijn leven te hebben als regisseur bij MTV in Londen. Niet alleen werkt hij met wereldsterren als Robbie Williams, Janet Jackson en Christina Aguillera, hij weet ook nog eens de ene na de andere babe te scoren. Aan zijn leven van wilde feesten, drank, one, two en three night stands komt een einde als hij Mikki leert kennen en hij eindelijk de confrontatie aangaat met zichzelf en zijn verleden. Hij trouwt met Mikki en niet lang daarna wordt Lila geboren. Het vaderschap maakt van Djon een ander mens. Maar het huwelijk houdt geen stand en Mikki besluit terug te keren naar haar vaderland Zweden. Eerst laat ze Lila vrijwillig bij hem achter maar al snel eist ze dat het dan 1-jarige meisje bij haar in Zweden komt wonen. Djon weigert en de twee komen in de rechtszaal lijnrecht tegenover elkaar te staan. Drie jaar lang voedt Djon zijn dochtertje met ziel en zaligheid op. Dan wijst de rechter - tot ieders verbijstering - Lila alsnog aan de moeder toe. Weg van Lila leest 'als een trein', is hilarisch en aangrijpend, maar kan tevens worden gezien als een aanklacht tegen het bestaande rechtssysteem en de zwakke positie van de man in voogdijzaken. 'Snel, rauw en recht door zee.' - Penthouse (vijf sterren)

Genre
Literatuur & Romans
Uitgeverij
Karakter Uitgevers BV
Laatste editie
04 maart 2009
ISBN
9789061120070 , 9789061127604
+Boekinformatie wijzigen
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partners
E-book prijsvergelijker

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic

Lezersrecensies (12)

Over de zwakke positie van vaders in een juridische voogdijstrijd!

door: Pebbles 1 like
Weg van Lila, Patrick van Rhijn Djon Maas, regisseur bij MTV, is het klassieke schoolvoorbeeld van een ‘foute man’, de figuur waar je als potentiële schoonmoeder van gruwt. Hij leeft het leven waar veel mannen jaloers op zullen zijn, beweegt zich in het wereldje waarin hij veel bekende...

Serieuze boodschap

1 like
Een boeiend boek met een ontroerend verhaal. Patrick heeft mij door zijn vlotte schrijfwijze tot op het einde kunnen boeien en ik hoop dat Vaderstad mij net zo zal boeien, waar ik dus nu mee ga beginnen.

Recensie Weg van Lila

door: Elbert Grift 1 like
Een ruig boek in de trant van Kluun en Guliker, maar wel met een serieuze boodschap. Leest heerlijk weg dit boek, in de vakantie de opvolger lezen.

Recensie Weg van Lila

door: Mieke Piersma 1 like
Een boeiend boek met een ontroerend verhaal. Patrick heeft mij door zijn vlotte schrijfwijze tot op het einde kunnen boeien en ik hoop dat Vaderstad mij net zo zal boeien, waar ik dus nu mee ga beginnen.

Recensie Weg van Lila

door: Plien 1 like
Ik heb dit boek twee dagen geleden uitgelezen en moest even bijkomen. Het is een erg emotioneel verhaal, maar op een humoristische en vlotte manier geschreven. Van mij krijgt ie 5 duimpjes. Ik ben nu ook erg benieuwd naar het vervolg Vaderstad.

Recensie Weg van Lila

door: Minouche van Oijen 1 like
Mooi boek, schrijfstijl vergelijkbaar met die van Kluun maar ik vond "komt een vrouw bij de dokter" toch mooier moet ik zeggen. Dit boek vind ik ook zeker de moeite waard!

Recensie Weg van Lila

door: Loetje 1 like
Puur, humoristisch, af en toe man-eigen-lekker-grof maar toch ook met een bepaalde emotie. Al het gedoe met advocaten, zittingen en al de spanning die erbij komt kijken omdat het maanden duurt voordat de Raad start met onderzoeken, uitspraken die elke keer uitgesteld worden, dat hakt erin. Deze...

Recensie Weg van Lila

door: Chantal de Vlam 1 like
wat een schitterend, hilarisch, aangrijpend boek! Ik ben blij dat deel 2 in april uitkomt.. ik koop m direct!

Recensie Weg van Lila

door: Sanne de Bresser 1 like
Weg van Lila is een goed boek om te lezen. Ik moet wel zeggen dat ik er iets anders van verwacht had. Ik had verwacht dat het heel emotioneel zou zijn en heel aangrijpend. Dat heb ik echter niet zo ervaren. Pas op het einde (laatste 50 pagina's ofzo), vond ik het pas echt heel aangrijpend. Het is...

Recensie Weg van Lila

door: Natasja Toorn 1 like
Dit boek laat je dus voelen hoe het touwtrek in zijn werk gaat bij een scheiding.Weg van lilla is vanuit een man geschreven,en toch voel je ook het verdriet van mikki(de vrouw). Het boek leest wel zo makkelijk lekker korte hoofdstukken,zodat je het zelfs onder het koken even kunt pakken. Een boek...

Recensie Weg van Lila

door: Ans Arts 1 like
Djon Maas,leuke baan bij MTV, stort zich in wilde feesten,drank en de vrouwen. De ene na de andere vrouw versiert hij,totdat hij Mikki tegenkomt,die zwanger van hem blijkt te zijn en ze trouwen. Lila wordt geboren en uiteindelijk houdt hun huwelijk geen stand. Dan begint het getouwtrek om hun...

Recensie Weg van Lila

door: Stephanie de Geus 1 like
Ja ik heb hem gelezen! In één ruk uit. Heel goed geschreven, en aangrijpend. Wel een beetje grof af en toe, vooral de seks stukken. Op sommige punten vond ik het een beetje kluun-achtig. (Daar was Patrick het trouwens niet mee eens, liet hij me over hyves weten)

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook