Advertentie
Wereldgeschiedenis van Vlaanderen

Wereldgeschiedenis van Vlaanderen

9
Gelezen 9 Aan het lezen 2 Wil ik lezen 12 Favoriet 1 Recensies 1
Non-fictie Spots 1   Topics 0
We staan nooit op onszelf. De zeer brede invalshoek in Wereldgeschiedenis van Vlaanderen toont hoe sterk invloeden van buitenaf persoonlijke en collectieve ervaringen hebben bepaald. In ruim negentig hoofdstukken wordt die geschiedenis zo verhalend mogelijk benaderd en wordt het debat gevoed met nieuwe, kritische inzichten. Wat betekent identiteit, natievorming, herkomst of geschiedenis vandaag? Wereldgeschiedenis van Vlaanderen schetst een divers en rijkgeschakeerd beeld. De gelaagdheid en meerstemmigheid van dit boek zijn het resultaat van de collectieve inspanning van een groep eminente historici, essayisten en schrijvers. De auteurs herkauwen de grote feiten niet, maar gaan op zoek naar een andere, concretere benadering van geschiedenis.

Wereldgeschiedenis van Vlaanderen laat zien hoe we in onze contreien zijn omgegaan met positieve en negatieve omstandigheden, met verandering in het algemeen. Onze geschiedenis heeft zich niet afgespeeld op een afgelegen eiland, integendeel. Gedegen onderzoek, weinig bekende historische inzichten en vertelplezier maken van Wereldgeschiedenis van Vlaanderen een uniek, meeslepend en spraakmakend boek.
Genre
Geschiedenis & Politiek
Geschiedenis algemeen
Aantal pagina’s
566
Uitgeverij
Uitgeverij Polis
Laatste editie
14 oktober 2018
ISBN
9789463103756 , 9789463103916
+

Boekinformatie wijzigen
1 keer bewerkt, laatste bewerking door Greet Braem
Rapporteer deze bijdrage

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic

Recensies

Keuze van de redactie
Greet Braem Hebban Recensent

Boeiende reis door twintig eeuwen Vlaamse geschiedenis

door: Greet Braem 1 like

Een stuurgroep van tien historici, journalisten en schrijvers kreeg de aartsmoeilijke taak Wereldgeschiedenis van Vlaanderen samen te stellen, naar het voorbeeld van L’histoire Mondiale de la France. Op basis van een aantal criteria werden 81 bijdragen geselecteerd, geschreven door een zeventigtal...

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook