Advertentie
Winter in Madrid

Winter in Madrid

152
Rank 2260 Gelezen 223 Aan het lezen 5 Wil ik lezen 62 Favoriet 17 Recensies 7
Thrillers & Spanning Artikelen 1 Lijsten 1 Top25's 9 Hebban 1000 382   Topics 0
Najaar 1940, de Spaanse Burgeroorlog is voorbij en Madrid ligt in puin. De bevolking lijdt honger terwijl de nazi's oprukken in Europa. Spanje heeft zich neutraal verklaard, maar heimelijk koestert Franco de wens om zich bij Hitler aan te sluiten. Harry Brett wordt als oorlogsveteraan door de Britse geheime dienst gevraagd om het vertrouwen te winnen van zijn oude schoolvriend Sandy Forsyth, die ervan wordt verdacht louche contacten te onderhouden met de Spaanse falangisten. Met enige tegenzin begeeft Harry zich naar het corrupte Madrid en ontmoet daar Sandy en diens vriendin Barbara Clare. Barbara heeft haar eigen geheim: zij is op zoek naar haar vroegere minnaar, de charismatische Bernie Piper, die met de Internationale Brigades vocht tegen de fascisten. Hij wordt vermist en zou zijn omgekomen, maar Barbara weigert dat te geloven. Er ontvouwt zich een persoonlijk drama waarop lotgevallen uit een gezamenlijk verleden een onuitwisbaar stempel drukken.

Tegen de achtergrond van een verpauperd en angstig Madrid schildert C.J. Sansom op briljante wijze een ontroerend en genuanceerd beeld van de tijdgeest. Het resultaat is een aangrijpend verhaal over verlangen, hebzucht en verraad. Winter in Madrid is een historische thriller en een romantische vertelling in één.

Genre
Thrillers & Spanning
Vertaald door
Ineke van Bronswijk
Aantal pagina’s
510
Uitgeverij
de Fontein
Laatste editie
10 januari 2013
ISBN
9789026111297 , 9789026126819 , 9789026192395 , 9789026127687 , ...
+Boekinformatie wijzigen
1 keer bewerkt, laatste bewerking door iggi
Rapporteer deze bijdrage
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Bestel dit boek bij Libris.nl Bestel het boek vanaf € 12,50 Bestel het e-book € 9,99
E-book prijsvergelijker

Artikelen over Winter in Madrid

Historische spionageromans
14 december 2015 9 reacties
  Meer artikelen

Hebban recensie

    Anne Terwisscha Hebban Recensent

Historische thriller zonder uitleg

door Anne Terwisscha op 15-05-2014

In de jaren twintig van de vorige eeuw leren drie jongens met verschillende politieke voorkeuren elkaar kennen op een kostschool in Engeland. Vijftien jaar brengt het lot hen weer samen in Spanje. Harry is gewond geraakt bij Duinkerken, maar wil nog wel graag iets voor zijn land doen, ook al is dat het bespioneren van zijn kostschoolvriend Sandy. De Britse regering vermoedt dat Sandy meer weet...

Lezersrecensies (6)

Onbegrijpelijke waardering

1 like
Onbegrijpelijk, de waardering voor dit boek. Het is bedroevend slecht geschreven en inhoudelijk laat het geen enkele ruimte voor de verbeelding wat m.i. essentieel is voor literatuur of kunst in zijn algemeenheid.. Een volkomen dichtgetimmerd boek, geen woorden meer aan vuil maken.

Het verdriet van Spanje

door: Dolinda 1 like
Dit boek dat zich afspeelt aan het begin van de Tweede Wereldoorlog, komt traag op gang. Over de de Spaanse burgeroorlog en het langdurige Franco regime was mij weinig bekend. Dit boek geeft een boeiende en interessante inkijk in de Spaanse geschiedenis. Even doorbijten, maar als het verhaal op...

Kleine tegenvaller

door: Peter_Breda 1 like
Het werd aangekondigd als een Zafon. Nu ben ik geen criticus en vond ik ook dit boek een mooie omschrijving geven van het Spanje ten tijde van de Burgeroorlog, maar ik miste de klik met de karakters. Je wilt wel weten hoe het afloopt. Vermakelijk boek, maar voor mij dus zeker geen Zafon.

Goed boek, beetje traag

door: Aukje Wouters 1 like
Een goed geschreven, interessant boek over de invloeden van de Spaanse burgeroorlog, Franco, de tijd vlak voor de nazi's, die zich aan het vormen zijn tot een grote macht. Het mist soms wat vaart, maar blijft wel boeiend. Een goed boek met een interessant en tragisch verhaal.

door: wim van schaik 1 like
Sansom is erin geslaagd om de sfeer in Spanje rond de burgeroorlog voortreffelijk te beschrijven.
Daarom vind ik dit een absolute aanrader voor allen, die deze combinatie van oorlogsgeschiedenis - persoonlijk drama - thriller ook als het ideale subgenre van het spannende boek beschouwen.
Hiermee...

Recensie Winter in Madrid

door: Carolien Korpel 1 like
Een roman over Spanje, in de tijd van Franco, kort na de Spaanse burgeroorlog. Harry, een Engelse oorlogsveteraan gaat werken voor de Britse geheime dienst in Spanje, om meer te weten te komen over Sandy, een oude schoolvriend, die mogelijk betrokken is bij louche zaakjes met de Spaanse...

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook