Advertentie

Winter in Madrid

181

Rank 961 Gelezen 267 Aan het lezen 4 Wil ik lezen 80 Favoriet 19 Recensies 8
Thrillers & Spanning Artikelen 1 Lijsten 1 Top25's 9   Topics 0
Najaar 1940, de Spaanse Burgeroorlog is voorbij en Madrid ligt in puin. De bevolking lijdt honger terwijl de nazi's oprukken in Europa. Spanje heeft zich neutraal verklaard, maar heimelijk koestert Franco de wens om zich bij Hitler aan te sluiten. Harry Brett wordt als oorlogsveteraan door de Britse geheime dienst gevraagd om het vertrouwen te winnen van zijn oude schoolvriend Sandy Forsyth, die ervan wordt verdacht louche contacten te onderhouden met de Spaanse falangisten. Met enige tegenzin begeeft Harry zich naar het corrupte Madrid en ontmoet daar Sandy en diens vriendin Barbara Clare. Barbara heeft haar eigen geheim: zij is op zoek naar haar vroegere minnaar, de charismatische Bernie Piper, die met de Internationale Brigades vocht tegen de fascisten. Hij wordt vermist en zou zijn omgekomen, maar Barbara weigert dat te geloven. Er ontvouwt zich een persoonlijk drama waarop lotgevallen uit een gezamenlijk verleden een onuitwisbaar stempel drukken.

Tegen de achtergrond van een verpauperd en angstig Madrid schildert C.J. Sansom op briljante wijze een ontroerend en genuanceerd beeld van de tijdgeest. Het resultaat is een aangrijpend verhaal over verlangen, hebzucht en verraad. Winter in Madrid is een historische thriller en een romantische vertelling in één.

+


Genre
Thrillers & Spanning
Literaire thriller
Vertaalde literaire roman, novelle
Vertaald door
Ineke van Bronswijk
Aantal pagina’s
510
Uitgeverij
de Fontein
Eerste editie
01 september 2007
Laatste editie
10 januari 2013
ISBN
9789026111297 , 9789026126819 , 9789026192395
Boekinformatie wijzigen
1 keer bewerkt, laatste bewerking door iggi
Rapporteer deze bijdrage

Advertentie

Recensies (8)

Keuze van de redactie

Historische thriller zonder uitleg

door: Anne Terwisscha 1 like
In de jaren twintig van de vorige eeuw leren drie jongens met verschillende politieke voorkeuren elkaar kennen op een kostschool in Engeland. Vijftien jaar brengt het lot hen weer samen in Spanje. Harry is gewond geraakt bij Duinkerken, maar wil nog wel graag iets voor zijn land doen, ook al is dat...
Meer recensies

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Reacties op: Winter in Madrid

Wil je kort reageren op dit boek of een vraag stellen aan andere lezers, plaats dan een reactie. Recensies schrijf je onder Schrijf een recensie.