Advertentie
Winterpad

Winterpad

1
Rank 4534 Gelezen 1 Aan het lezen 0 Wil ik lezen 7 Favoriet 0 Recensies 0
Literatuur & Romans   Topics 0
‘Noem mij gewoon Olga; ik verdien het niet om moeder genoemd te worden.’

Celine groeit op bij haar gereserveerde en koele moeder Olga. Haar jeugd is verwarrend en eenzaam, maar ook als ze volwassen is, blijft de relatie tussen moeder en dochter afstandelijk.

Na Olga’s dood vindt Celine brieven in haar ouderlijk huis, die Olga aan haar heeft geschreven. Dat is het begin van de zoektocht naar het verleden van Olga. Ze gaat naar het landgoed van haar familie en ontdekt de drama’s die de jeugd van Olga tekenden. De reis door het verleden van Olga geeft haar de kans om de achtergrond van haar moeders kille en onvoorspelbare gedrag te begrijpen. Uiteindelijk is Celine in staat om liefdevol moeder te zeggen tegen de overleden Olga.

Deze roman verhaalt over de moeizame relatie tussen een moeder en een dochter. Een pad dat pijnlijk bewandeld werd door beiden. Maar liefde uit zich ook in tranen en ongesproken woorden. En liefde reikt verder dan de zwarte aarde van een graf, verder dan het winterpad van een moeder.

‘Winterpad’ speelt tegen de achtergrond van Ter Borg, een gehucht aan de Ruiten Aa in het Groningse Westerwolde.

Gera Folkers (1962) heeft jaren als casus regisseur gewerkt onder straatprostituees en in multi-problem gezinnen. Daarnaast schreef zij columns en trad ze op met haar eigen theaterproductie Chera Theatraal.

Na een ernstige ziekte gooide ze haar leven over een andere boeg. Ze maakte haar droom waar en schreef haar eerste roman, Winterpad. De vrouwen in haar leven, zussen, vriendinnen, maar ook de moeders die ze begeleidde en de prostituees van de tippelzone, ze vormen haar inspiratiebron voor het schrijven van levensverhalen waar feit en fictie elkaar omarmen.
Genre
Literatuur & Romans
Illustraties
Anja Pascal (omslagontwerp: Jonathan Reinig)
Aantal pagina’s
208
Uitgeverij
Triple Boeken
Laatste editie
16 september 2019
ISBN
9789082546194
+

Boekinformatie wijzigen
1 keer bewerkt, laatste bewerking door theo-veldhuis
Rapporteer deze bijdrage
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie E-book prijsvergelijker