Advertentie
Woensdag gehaktdag

Woensdag gehaktdag

23
Gelezen 29 Aan het lezen 0 Wil ik lezen 3 Favoriet 0 Recensies 3
Thrillers & Spanning Artikelen 1 Lijsten 1   Topics 0
Op woensdag 30 januari 1991 'verdwijnt' in Oost-Groningen de vrouw van schrijver Richard Klinkhamer. Al snel gaat het gerucht dat hij zijn vrouw heeft vermoord en door de gehaktmolen heeft gedraaid. Maar wanneer er geen lijk wordt gevonden gaat Klinkhamer vrijuit. Tien jaar later vinden de nieuwe bewoners van zijn huis menselijke resten in de tuin. Nog dezelfde dag wordt de schrijver in Amsterdam gearresteerd. Hij bekent schuld en wordt veroordeeld.

Drie maanden na de moord begon Klinkhamer als een bezetene te werken aan zijn 'fictieve' roman Woensdag gehaktdag. Was het een biecht? Probeerde hij de verdachtmakingen van zich af te schudden door vermoedens van de politie tot fictie om te werken? Gebruikte hij zijn openbare bekentenis om niet gepakte te worden? Schreef hij om zijn trauma te verwerken ? Het publiek vormde zich, zonder de inhoud te kennen, een mening over het boek. Woensdag gehaktdag groeide daarmee uit tot een mythisch boek. Iedereen sprak erover, maar niemand had het gelezen.

Gelijktijdig met de premi?re van de NNT-theatervoorstelling Klinkhamer waarmee acteur Albert Secuur juichende kritieken oogst verschijnt deze uitgebreide editie van Woensdag gehaktdag. In deze editie zijn alle oorspronkelijke politieverslagen, processtukken en het rapport van het Pieter Baan Centrum toegevoegd. Zo kan de lezer zich een scherp beeld vormen van de auteur en hoe hij tot zijn noodlottige daad is gekomen. NRC-journalist en Klinkhamer-biograaf Martijn Meijer schreef een uitgebreid voor- en nawoord.
Genre
Thrillers & Spanning
Spannende boeken algemeen
Aantal pagina’s
192
Uitgeverij
Just Publishers
Laatste editie
27 april 2012
ISBN
9789077895917 , 9789089752185
+

Boekinformatie wijzigen
1 keer bewerkt, laatste bewerking door Bryan Fohler
Rapporteer deze bijdrage

Lezerswaarderingen

5 0 4 1 3 9 2 5 1 8

Artikelen over Woensdag gehaktdag

  Meer artikelen

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic

Recensies

Recht voor zn raap

door: Jessica 1 like
Rauw, gruwelijk, grof, sexistisch, racistisch, recht voor zn raap, humoristisch, lekker plat en kan zo nog wel even doorgaan. Wat een aparte man ! Zeker geen boek voor tere zieltjes. Geen absolute hoogvlieger maar wel een "lekker" tussendoortje. Een kijkje in het hoofd van een beschadigde man,...

Recensie Woensdag gehaktdag

door: Sanne de Bresser 1 like
Dit boek hebben AngeLuna en ik inderdaad samen gelezen en ook ik ben er niet tevreden over. In principe had ik het zo uit, dus leesbaar was het wel. Maar de inhoud is echt op alle fronten gruwelijk. Ik snap niet dat zoiets uitgegeven is. Er staat niks in waarvan ik zou kunnen denken dat iemand het...

Recensie Woensdag gehaktdag

door: Zazou 1 like
Vervelend boek, niets meer en niets minder.

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook