Advertentie

Worst Bank Scenario

0

Gelezen 0 Aan het lezen 0 Wil ik lezen 0 Favoriet 0 Recensies 0
Non-fictie   Topics 0
Tientallen miljarden euro hebben ondernemers en semipublieke instellingen sinds het begin van deze eeuw betaald aan banken voor de kosten van renteswaps. Een financieel product dat niet doet wat het belooft en waarbij niemand belang had. Zo draaien zij deels op voor het perverse verdienmodel van banken dat heeft geleid tot de Kredietcrisis van 2008. En zij betalen nog steeds, want het probleem is niet opgelost.

En de Nederlandse burger betaalt mee. Naast hogere belastingen krijgt Nederland via een omweg nog een rekening gepresenteerd. Minder handen aan het bed in de zorg, een lagere kwaliteit van onderwijs voor onze kinderen en uitstel van huizenbouw en grootschalig onderhoud.

Worst Bank Scenario vertelt het verhaal van de jarenlange strijd van advocaat financieel recht Hester Bais tegen grootbanken en toezichthouders. Tijdens haar bijna tien jaar durende onderzoek ontdekt zij een groots opgezet scenario dat bankbestuurders hebben opgezet met hun spindoctors, advocaten en accountants.

In Worst Bank Scenario ontvouwt zij deze grootschalige bankenfraude en netwerkcorruptie. Ook maakt zij duidelijk dat de staat, de toezichthouders en het Openbaar Ministerie al jarenlang zijn gegijzeld door de banklobby. Ze laat zien dat de rechtsstaat – de werking van macht en tegenmacht – gevaar loopt.

Worst Bank Scenario verschijnt in de zomer van 2021 en is opgetekend door Wink Sabée.
+


Genre
Literaire non-fictie
Literaire non-fictie algemeen
Uitgeverij
SaBAIS B.V.
Eerste editie
16 augustus 2021
Laatste editie
16 augustus 2021
ISBN
9789083148229


Boekinformatie wijzigen
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partners

Advertentie


Reacties op: Worst Bank Scenario

Wil je kort reageren op dit boek of een vraag stellen aan andere lezers, plaats dan een reactie. Recensies schrijf je onder Schrijf een recensie.