Advertentie
Zeeuws licht

Zeeuws licht

1
Gelezen 1 Aan het lezen 0 Wil ik lezen 0 Favoriet 0 Recensies 0
Non-fictie   Topics 0

De aantrekkingskracht van Domburg heeft haast iets mythisch. De kustplaats in de zuidwest hoek van Nederland, die nu in de zomer door honderdduizenden toeristen wordt bezocht, was al in de Romeinse tijd een belangrijke handelsnederzetting met de lokale godin Nehalennia en de daarbij behorende tempel.
Al bijna 2000 jaar vinden mensen hun weg naar Domburg. De sporen die zij achterlaten, in de vorm van gebouwen, beelden, munten, werktuigen en documenten, vertellen het verhaal van net landschap.
Zeeuwslicht licht
In het begin van de 20e eeuw komt daar een bijzonder soort 'sporen' bij: de schilderijen en tekeningen van de kunstenaars die het uitzonderlijke licht, de geheimzinnige bossen en het idyllisch achterland van Domburg hadden ontdekt.
Mondriaan is zonder twijfel de beroemdste van de kunstenaars die Domburg bezochten. Hij maakt er wereldberoemde werken, waaronder De rode boom, en vond er de weg naar abstractie.
In dit boek bevindt zich een kaart waarmee Domburg en omgeving verkend kan worden.

Genre
Kunst & Cultuur
Aantal pagina’s
70
Uitgeverij
Uitgeverij Knnv
Laatste editie
02 mei 2007
ISBN
9789050112567
+

Boekinformatie wijzigen
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partners
E-book prijsvergelijker

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic