Advertentie
Zeg me dat ik oké ben

Zeg me dat ik oké ben

11
Gelezen 13 Aan het lezen 1 Wil ik lezen 7 Favoriet 0 Recensies 1
  Topics 0
Kleuters met faalangst. Leerlingen die volledig blokkeren tijdens de examens. Studenten die hun leerstof niet verwerkt krijgen omdat ze geen samenvattingen kunnen maken. Bekwame, waardevolle medewerkers die een burn-out krijgen. Allemaal dingen die nauw in verband staan met perfectionisme of bevestigingsdrang.
Als je kinderen hebt met faalangst of mensen kent die last hebben van pleasen - bevestigingsdrang of perfectionisme - dan is dit boek een must. Het maakt je bewust van wat perfectionisme doet met mensen. Hoe het ervoor zorgt dat ze het zichzelf moeilijk maken, vaak tot ze er ziek van worden. Perfectionisme is niet alleen een persoonlijk belemmerend patroon, het is een rechtstreeks gevolg van de zieke maatschappij waar wij allemaal deel van uitmaken. De druk wordt almaar groter, op het ongezonde af, en het is nooit goed genoeg. Alles moet steeds meer en beter. Onze maatschappij vormt op die manier een vruchtbare voedingsbodem voor dit patroon.
Genre
Mens & Maatschappij
Aantal pagina’s
196
Uitgeverij
Manteau
Laatste editie
10 november 2016
ISBN
9789022333068
+

Boekinformatie wijzigen
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partners
E-book prijsvergelijker

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic

Lezersrecensies (1)

Zeg me dat ik oké ben

door: marinebossu 1 like
Ik heb dit boek bewust zelf gekozen omdat ik wat meer te weten wou komen over mensen die met perfectionisme of faalangst worstelen. Ikzelf ben ook iemand die heel perfectionistisch is en dat kan soms toch wel doorwegen. Niet alleen voor mezelf maar ook voor de mensen rondom mij. Ik had nog nooit...

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook