Meer dan 4,2 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×
Zoutman
STEUN JE BOEKHANDEL
Koop je boeken bij je lokale boekhandel.
Volg je favoriete boekhandel nu ook op Hebban.

Log in om je boekhandel te kiezen
5 3 4 4 3 1 2 0 1 0

Zoutman

8

Gelezen 9 Aan het lezen 0 Wil ik lezen 11 Favoriet 0 Recensies 5
Literatuur & Romans Spots 1   Topics 0
‘Zout?’ vroeg ik, oprecht verbaasd.

‘Zout zuivert, zout neemt de bitterheid weg van de koffie. Zout kan zelfs de bitterheid van mensen wegnemen. Er is een hele wereld vol ingrediënten die je kunt gebruiken om mensen te helpen. Tenminste, als je daar voor openstaat.’

Helena werkt in een verzorgingstehuis en komt daar in contact met Jakob, afkomstig uit Slovenië. Jakob wordt voor haar de vader die ze nooit heeft gehad en ze hebben samen fijne gesprekken. Daarnaast leert hij haar alles over koffie. Na zijn plotselinge overlijden laat hij haar drie dingen na: een sleutel, een envelop met bankbiljetten en een brochure van de Università del Caffè in Triëst.

De sleutel is van Jakobs kamer in het appartementencomplex van zijn beide dochters in Piran in Slovenië, boven hun koffiehuis. Het is al snel duidelijk wat zijn bedoeling was: Helena kan in Piran wonen en studeren aan de speciale koffie-universiteit.

Het is gedurfd, maar Helena waagt de sprong en komt in een heel andere wereld terecht. Daar ontdekt ze bijzondere eigenschappen in zichzelf, waar Jakob de kiem voor heeft gelegd.

Een bijzondere roman over kansen, keuzes en koffie.
+


Genre
Literatuur & Romans
Literaire roman, novelle
Aantal pagina’s
256
Uitgeverij
Elikser B.V. Uitgeverij
Eerste editie
29 maart 2022
Laatste editie
29 maart 2022
ISBN
9789463654241


Boekinformatie wijzigen


Recensies (5)

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Reacties op: Zoutman

Wil je kort reageren op dit boek of een vraag stellen aan andere lezers, plaats dan een reactie. Recensies schrijf je onder Schrijf een recensie.

Gesponsorde boeken