Meer dan 5,4 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Huis van de herfst

Voor de dertigjarige Lucia is het leven een worsteling. Ze is haar reukzin kwijtgeraakt en dat maakt haar werk in een restaurant in Venetië heel moeilijk. Haar vijfjarige zoontje Vito heeft extra aandacht nodig en als ze geen oppas kan krijgen, neemt ze hem regelmatig mee naar haar werk. De situatie wordt op een gegeven moment onhoudbaar, ook omdat ze regelmatig fouten maakt. Toch komt haar ontslag voor haar als een verrassing.

Ten einde raad vertrekt ze naar haar moeder op het Italiaanse platteland, waar ze een grote pompoenkwekerij runt. Haar moeder kan wel wat hulp gebruiken en heeft zo haar eigen gedachten over de al snel overprikkelde Vito. Lucia gaat voortvarend met de grote hoeveelheid pompoenen die nog op voorraad ligt aan de slag en verwerkt ze in allerlei gerechten. Ze legt warme contacten met mensen uit het dorp en het leven lacht haar weer toe.

Dan loopt de onenigheid die haar moeder al had met een van haar grootste afnemers, helemaal uit de hand. Lucia vlucht terug naar Venetië met haar zoon. Maar de dorpelingen laten haar niet los.

Een heerlijke roman over familiebanden, levenskunst en vriendschap.

Sandra Konst (schrijver van Zoutman) heeft opnieuw een feelgood geschreven die je laat watertanden, maar die bovenal heel fijn leest. Houd je van Italië, de herfst, koken, pompoenen en wil je je onderdompelen in ouderwetse Italiaanse familievetes? Dan is dit de feelgoodtip met gratis unieke pompoenrecepten.

Jules Hoenderop, auteur ‘Joy’

Meteen vanaf de eerste zin word je meegezogen in het verhaal. Het heeft een verrassende, maar ook schokkende ontknoping. Gelukkig eindigt het verhaal op een manier zoals je van dit boek mag verwachten. In dit boek staat de liefde van Lucia voor haar kind centraal, maar gaat ook over zelfreflectie, omgaan met het verleden en angsten overwinnen.

Anneke Visser- van Dijken, boekblogger

Toon details

Recensies (27)

Meer recensies

Schrijf een recensie

Is Huis van de herfst het boek voor jouw Reading Challenge?
Op naar de challenge

Populaire boeken in hetzelfde genre

Boeken van dezelfde auteur

Reageren op Huis van de herfst

Wil je kort reageren op dit boek of een vraag stellen aan andere lezers, plaats dan een reactie.