Meer dan 4,0 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
Zuiderzeeballade
STEUN JE BOEKHANDEL
Koop je boeken bij je lokale boekhandel.
Volg je favoriete boekhandel nu ook op Hebban.

Log in om je boekhandel te kiezen
5 1 4 1 3 4 2 1 1 2

Zuiderzeeballade

9

Gelezen 9 Aan het lezen 0 Wil ik lezen 6 Favoriet 0 Recensies 3
Literatuur & Romans   Topics 0
Wanneer Matis moeder in een verpleeghuis belandt, ruimt Mati haar huizen leeg: huizen waar de troep zich kamerhoog heeft voortgeplant en waarin ieder voorwerp de pianokruk, het emaillen pannetje haar terugvoert naar haar eigen, onveilige, jeugd en haar voorgeschiedenis.
Die wordt door Karlijn Stoffels opgeroepen in een prachtig mozaïek van verhalen. Over de overgrootmoeder, geboren uit een zoete geheime liefde. Over de grootvader die als advocaat in de oorlog Portugese joden redde. En natuurlijk over de moeder, wier gekte man en kinderen radeloos maakt maar die uiteindelijk schittert in een ontroerend portret. En steeds wordt er gezongen: kinderversjes en smartlappen, droevige Jiddisje liedjes die van ver komen en die bijna niemand verstaat.
+


Genre
Literatuur & Romans
Literaire roman, novelle
Uitgeverij
Querido's Uitgeverij BV, Em.
Eerste editie
01 maart 2011
Laatste editie
01 maart 2011
ISBN
9789021439624 , 9789021440057


Boekinformatie wijzigen


Recensies (3)

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Reacties op: Zuiderzeeballade

Wil je kort reageren op dit boek of een vraag stellen aan andere lezers, plaats dan een reactie. Recensies schrijf je onder Schrijf een recensie.