Meer dan 4,0 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
Dwars door de storm
STEUN JE BOEKHANDEL
Koop je boeken bij je lokale boekhandel.
Volg je favoriete boekhandel nu ook op Hebban.

Log in om je boekhandel te kiezen
5 2 4 13 3 13 2 3 1 1

Dwars door de storm

32

Gelezen 37 Aan het lezen 0 Wil ik lezen 13 Favoriet 3 Recensies 5
Junior Newsroom 1 Lijsten 1   Topics 0
Tjakkie heeft maar één droom: naar de hbs. Maar arbeiderskinderen leren niet door. Toch studeert ze om zich op de hbs voor te bereiden, samen met Katrien, de dochter van een rijke boer. Haar ouders mogen er niets van weten.

De op Ambon geboren Jacob speelt het liefst gitaar. Rock-'n-roll, juist de muziek waar zijn vader zo'n hekel aan heeft. Samen met zijn familie komt Jacob naar het woonoord in Finsterwolde, dat met zijn kaalheid in schril contrast staat met de prachtige schelpenstranden die hij zich herinnert van Ambon. Zijn vader gelooft nog steeds dat ze op een dag terug zullen keren naar de Molukken. Maar wil Jacob eigenlijk nog wel terug?

De werelden van Tjakkie en Jacob hadden niet meer kunnen verschillen. Toch delen ze iets heel belangrijks: een droom die lijnrecht tegen die van hun ouders ingaat.
+


Genre
Kind & Jeugd
Fictie 10-12 jaar
Aantal pagina’s
140
Uitgeverij
Uitgeverij Leopold B.V.
Eerste editie
25 februari 2014
Laatste editie
25 februari 2014
ISBN
9789025864972


Boekinformatie wijzigen
1 keer bewerkt, laatste bewerking door djaktief
Rapporteer deze bijdrage


Recensies (5)

Keuze van de redactie
Sanne de Graaf Hebban Recensent

Een belangrijk stuk geschiedenis, maar voor tieners moeilijk te volgen

door: Sanne de Graaf 3 likes

1953. Tjakkie Luitjens en Jacob Sijaranamual wonen in het Groningse Finsterwolde. Tjakkie is een arbeidersdochter en Jacob is drie jaar geleden met zijn ouders en broer vanaf de Molukken naar Nederland gevlucht. Wanneer Jacob in het woonoord komt te wonen en naar school gaat, komt hij bij Tjakkie...

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Reacties op: Dwars door de storm

Wil je kort reageren op dit boek of een vraag stellen aan andere lezers, plaats dan een reactie. Recensies schrijf je onder Schrijf een recensie.