Advertentie
De genen van mijn vader

De genen van mijn vader

9
Gelezen 10 Aan het lezen 1 Wil ik lezen 5 Favoriet 0 Recensies 2
Non-fictie   Topics 0
Verborgen Verleden, DNA Onbekend en Wie is mijn familie? zijn immens populaire televisieprogramma's die allemaal ingaan op variaties van dezelfde vraag: waar kom ik vandaan? Ontelbare Nederlanders zijn in de ban van hun afkomst en Martine Letterie is een van hen.
Ze onderzocht haar familiegeschiedenis van 1600 tot nu en leerde haar voorouders kennen: in alle generaties steeds weer bijzondere gewone mensen aan de onderkant van de middenklasse. Sommigen boerden goed, maar anderen kwamen in verzet tegen hun lot als het tij keerde en probeerden met wisselend succes hun leven in eigen hand te nemen en er nog iets van te maken. Al deze mensen-zoals-wij roepen met hun petites histoires een tijd en sfeer op die, hoewel lang geleden, toch ook verrassend dichtbij komt en herkenbaar is.
In De genen van mijn vader beschrijft Letterie hun soms hartverscheurende levensgeschiedenissen, om te eindigen met haar eigen verhaal. Wat zeggen deze voorouders over haar, en in hoeverre hebben hun levens dat van haar beïnvloed?

Martine Letterie (1958) schrijft al twintig jaar historische kinderboeken, die meestal gebaseerd zijn op waargebeurde verhalen.
Genre
Geschiedenis & Politiek
Aantal pagina’s
232
Uitgeverij
Prometheus • Bert Bakker
Laatste editie
29 september 2015
ISBN
9789035140530 , 9789035140547
+

Boekinformatie wijzigen
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partners
E-book prijsvergelijker

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic

Lezersrecensies (2)

Een familiekroniek.

door: Dirk 1 like
De schrijfster gaat op zoek naar haar verleden langs vaderskant. Tot een paar eeuwen terug kan ze het een en ander terugvinden over haar voorouders. Het is een boeiend verhaal. Soms is er ook niet meer te vertellen dat er is maar ze weet ons toch te boeien met af en toe fijne en minder aangename...

Meer dan familieverhalen

door: Suzanne 1 like
Met veel plezier las ik 'De genen van mijn vader' van Martine Letterie, over de geschiedenis van (een deel van) de familie Letterie. Het verhaal begint in de Gouden Eeuw en sluit af met een beschrijving van de zoektocht van de schrijfster naar de verhalen van haar voorouders. 'De genen van mijn...

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook