Rainbow essentials Zwaan kleef aan
STEUN JE BOEKHANDEL
Koop je boeken bij je lokale boekhandel.
Volg je favoriete boekhandel nu ook op Hebban.

Log in om je boekhandel te kiezen
5 2 4 0 3 0 2 0 1 0

Zwaan kleef aan

2

Gelezen 2 Aan het lezen 0 Wil ik lezen 1 Favoriet 0 Recensies 0
Literatuur & Romans   Topics 0
Henny Vrienten is een groot poëziekenner. Voor de weekkrant Opinio verzorgde hij een jaar lang de rubriek ‘Zwaan kleef aan’, waarin het ene gedicht onbedoeld naar het andere verwijst. Via meeuwen en moeders, naar kritiek en impasse. Onderwerpen die op het oog niets met elkaar te maken hebben worden door Vrienten op verrassende wijze met elkaar in verband gebracht. Ook dichters uit verschillende tijden en uiteenlopende landen blijken meer te delen dan men zou denken. Het gaat van de zwaan van García Lorca naar die van Gerlach; van de steen van Drummond de Andrade naar die van Dèr Mouw; en van de bommen van Rodenko naar die van Beranová.

Henny Vrienten is ook componist en muzikant. Na de opheffing van Doe Maar legde hij zich toe op het schrijven van liedjes, onder andere voor Het Klokhuis, de musical Ciske de Rat en de film De ontdekking van de hemel. Voor zijn filmmuziek ontving hij in 1996 een Zilveren Harp.

+


Genre
Poëzie
Gedichten (populair)
Poezie
Uitgeverij
Uitgeverij Rainbow bv
Eerste editie
28 januari 2009
Laatste editie
18 januari 2013
ISBN
9789061698807 , 9789041740717


Boekinformatie wijzigenReacties op: Zwaan kleef aan

Wil je kort reageren op dit boek of een vraag stellen aan andere lezers, plaats dan een reactie. Recensies schrijf je onder Schrijf een recensie.