Advertentie

De gelukkige huisvrouw

506
Gelezen 596 Aan het lezen 9 Wil ik lezen 69 Favoriet 11 Recensies 14
Literatuur & Romans Lijsten 9 Spots 3 Top25's 4   Topics 0

Ik ben een gelukkige huisvrouw. Ik heb alles wat mijn hartje begeert.

Lea Meyer-Cornelissen, een 31-jarige makelaarsvrouw uit Aerdenhout voor wie emancipatie een vies woord is, heeft alles wat haar hartje begeert: een ambitieuze echtgenoot, een mooi huis en geld in overvloed. Haar leven verandert drastisch wanneer haar man Harry besluit dat het tijd is voor een kind. Lea stemt toe, op voorwaarde dat hij haar elke avond zal nemen. Lea's lesbische vroedvrouw Machteld heeft de aanstaande moeder een thuisbevalling aangepraat, maar de weeën zetten niet door en na urenlang modderen moet Lea alsnog naar het ziekenhuis. De baby wordt langs de 'natuurlijke' weg gehaald - via schaar, pomp en tangen.

Iedereen in Lea's omgeving is in de - roze - wolken, behalve Lea zelf. Ze ontspoort volledig, wordt opgenomen in een kliniek en belandt uiteindelijk op de sofa van jetset-shrink Beau van Kooten. Hij probeert haar ervan te overtuigen dat de tragische dood van haar vader - toen Lea dertien jaar was - de oorzaak is van haar huidige crisis...

'Van Royen is op haar best in de waanzin' Trouw

'Heleen is geen flierefluitende ster, maar een cultuurcriticus. Ze verdient een AKO- of Libris Literatuurprijs' Arjan Peters, de Volkskrant

Heleen van Royen (1965) debuteerde in 2000 met De gelukkige huisvrouw, waarvan meer dan 500.000 exemplaren werden verkocht. Er werden twee lovend ontvangen theaterstukken van gemaakt en de verfilming in 2010 trok meer dan een half miljoen bioscoopbezoekers.

Genre
Literatuur & Romans
Literaire roman, novelle
Pockets literaire fictie
Moeilijk lezen
Literaire fictie algemeen
Uitgeverij
HvR
Laatste editie
02 mei 2013
ISBN
9789050001441 , 9789050003254 , 9789056172817 , 9789041703477 , ...
+Boekinformatie wijzigen

Door lezers

Fabulous Feelgood! / November feelgood maand van de klassieker
04 november 2018 25 reacties
Fabulous Feelgood! / Challenge Categorie #27 - Lees een waargebeurd boek
24 januari 2018 1 reactie
  Meer artikelen van lezers

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic

Lees verder
Recensies

Zeer tegenvallend

door: EMBV 1 like
Een boek wat al enige tijd op de boekenplank stond, nu dan maar eens gelezen. Ben niet zo een liefhebber van de stijl van Helen van Royen, ik vind het te grof. Daarom stond het natuurlijk ook zo lang op de plank.. Maar wat kunnen we zeggen over het boek? Ja het is vlot, snel, te snel misschien...
An Janssens Auteur

Niet geweldig

door: An Janssens 1 like
Het begint goed, grappig en aangrijpend, maar eenmaal over de helft stort het verhaal langzaam maar zeker in.

De gelukkige huisvrouw is een semi-autobiografisch verhaal.

door: Ingrid Verschelling 1 like
22 jan 2011 Een vriendin had dit boek gelezen en vond het wel een grappig boek, terwijl zij altijd serieuze boeken leest, dus was ik wel nieuwsgierig. De gelukkige huisvrouw is de debuutroman van de Nederlandse auteur Heleen van Royen. Lea Meyer is een gelukkige huisvrouw. Ze is een 31-jarige...

Recensie De gelukkige huisvrouw

door: bianca michels 1 like
Aan dit boek begin je en als je het uit hebt wil je eigenlijk meteen opnieuw beginnen! Zo voelde het voor mij in ieder geval! Ik heb later ook de film gezien maar wat ben ik dan blij met het boek haha, soms is het een boek vol humor en later zit je bijna te huilen, een erg goed boek.

Recensie De gelukkige huisvrouw

door: Linda 1 like
Ik vond het een mooi boek om te lezen, ook erg herkenbaar omdat ik zelf ook geen makkelijke bevalling heb gehad. Ik wil de film ook zeker nog een keer gaan bekijken.

Recensie De gelukkige huisvrouw

door: Minouche van Oijen 1 like
Mijn eerst Heleen van Royen en het is me goed bevallen. Ik had een tijdje terug de film De gelukkige huisvrouw gezien en het boek stond al een aantal jaar bij me in de kast maar op de een of andere manier weinig zin om er in te beginnen. Achteraf blij dat ik dit toch gedaan heb. Vooral in het...

Recensie De gelukkige huisvrouw

door: Maria 1 like
Een zeer apart boek. Als je een kind wilt zou ik hem niet lezen hahaha! Mooi beschreven hoe Lea onbegrepen en soms ook gewoon genegeerd wordt door haar omgeving.

Recensie De gelukkige huisvrouw

door: Mieke Piersma 1 like
Ik heb dit boek "geluisterd" i.p.v. gelezen, maar het is gewoon niet mijn smaak.

Recensie De gelukkige huisvrouw

door: Anne-Marie Van den Bosch 1 like
Hier nog een lezeres die toch een door media invloeden gevormd negatief beeld had van Heleen van Royen. (Nog voor de debuutroman van Heleen van Royen in de schappen lag, was De gelukkige huisvrouw een hype: de vertaalrechten waren al verkocht en op het internet verschenen sites met adviezen over...

Recensie De gelukkige huisvrouw

door: Sabine Mulder 1 like
Ik heb eigenlijk een beetje een antipathie voor Heleen van Rooyen en daarom wou ik ook zeker geen boek van haar lezen, totdat ik deze te leen kreeg, en wat heb ik ervan genoten! Heleen schrijft makkelijk, soms grof en ook humoristisch. Ik zal zeker nog eens een boek van haar gaan lezen.

Recensie De gelukkige huisvrouw

door: lente 1 like
Eigenlijk heeft dit boek me verrast, ik vind het goed geschreven en het heeft me tot het eind geboeid. Heleen schrijft soms grof maar ze is ook gevoelig en humoristisch en kijkt met scherpe blik naar de psychiatrie. De hoofdpersoon,Lea,wordt sympathieker naarmate je verder leest.

Recensie De gelukkige huisvrouw

door: Fannie 1 like
Ik weet niet precies wat ik van Helen van Royen moest verwachten, maar dit boek is me zeer zeker positief bevallen. De schrijfstijl en humor beviel me goed en het verhaal wist me te boeien, minpunt vond ik het einde. Zou eigenlijk 3,5 duimpje willen geven, maar kan niet, daarom drie dikke duimpjes.

Recensie De gelukkige huisvrouw

door: 1 like
Ik heb dit boek min of meer per ongeluk gekocht bij een drogist . Had nooit verwacht dat ik met heel veel plezier een boek van Heleen van Royen zou lezen. Ik vind 'de gelukkige huisvrouw' erg vlot en met veel humor geschreven!

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook