Meer dan 4,2 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×
De langste nacht
STEUN JE BOEKHANDEL
Koop je boeken bij je lokale boekhandel.
Volg je favoriete boekhandel nu ook op Hebban.

Log in om je boekhandel te kiezen
5 1 4 4 3 4 2 1 1 1

De langste nacht

11

Rank 5464 Gelezen 14 Aan het lezen 0 Wil ik lezen 11 Favoriet 1 Recensies 4
Literatuur & Romans Lijsten 2   Topics 0

Het is 1959 als Nat en haar man Paul met hun twee dochters naar het ver afgelegen Idaho Falls verhuizen. Paul maakt carrière in het leger. Nat wordt wat men van haar verwacht: huisvrouw. Maar aan de idylle van het huwelijk tussen een gevoelige, zelfstandige vrouw en haar ambitieuze man komt al snel een einde.

Nat is eenzaam, en verlangt naar echte vriendschap. Ze worstelt met haar rol als huisvrouw en wil zich niet conformeren aan de norm die de bekrompen omgeving haar oplegt. En Paul lijkt alleen maar bezig te zijn met werk, waar hij verkeerde keuzes maakt. Op een gegeven moment wordt Paul wordt overgeplaatst naar het kille noorden, en Nat blijft hoogzwanger achter. De geheimen en pijnlijke spanningen tussen Nat en Paul bouwen zich op, zonder dat ze hun gevoelens met elkaar delen. Dan ontmoet Nat een man in wie ze wel een luisterend oor en genegenheid vindt.

Williams schreef met De langste nacht een diep ontroerende, herkenbare en hypnotiserende roman over de strijd tegen sociale verwachtingen en de complexiteit van een huwelijk.

+


Genre
Literatuur & Romans
Vertaalde literaire roman, novelle
Uitgeverij
Xander Uitgevers B.V.
Eerste editie
12 september 2016
Laatste editie
15 september 2016
ISBN
9789401605663 , 9789401605670
Boekinformatie wijzigen


Recensies (4)

Keuze van de redactie

Een huwelijk bezwijkt aan roddels en een dreigende ramp

door: Vera van Winkelen

De langste nacht is een intrigerend verhaal over het militaire gezinsleven in de jaren ‘50. Het is dat het op de cover vermeld staat, anders zou je niet vermoeden dat dit het debuut is van schrijfster Andria Williams. Op meeslepende wijze tekent ze het verhaal op van twee geliefden wiens huwelijk...

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Reacties op: De langste nacht

Wil je kort reageren op dit boek of een vraag stellen aan andere lezers, plaats dan een reactie. Recensies schrijf je onder Schrijf een recensie.

Gesponsorde boeken