De minireuzenmiereneter

1

Artikelen 1

'Het is lang geleden dat ik zo'n grappig boek las over biologie. Apen die in spoken geloven, de aardworm als groepsdier, het voorkomen van criminaliteit bij de octopus. Menno Steketee schrijft er aanstekelijk over en intussen steek je er heel wat van op.' - Tijs Goldschmidt, auteur van Darwins hofvijver Wist je dat muizen kunnen zingen? Dat sprinkhanen heel verlegen kunnen zijn? Dat mieren een kaart maken van hun omgeving, en dat walvissen hun eigen hitparade hebben? Dieren doen soms heel gek. Tenminste, dat vinden wij, mensen. Maar als je dieren gaat onderzoeken, blijkt dat ze niet zo gek zijn als wij vaak denken. Sterker nog: we kunnen heel veel van ze leren. In De minireuzenmiereneter vertelt Menno Steketee je precies waarom. Menno Steketee schreef deze verhalen over dieren voor de kinderwetenschapspagina van NRC Handelsblad.

Verschenen in
Genre
Kind & Jeugd , Jeugd & Kind (non-fictie)
Laatste editie
01 augustus 2015
Uitgeverij
Uitgeverij Nieuwezijds b.v.
ISBN
9789057124563


Artikelen over De minireuzenmiereneter

De D van Dierendag
04 oktober 2015 2 likes
  Meer artikelen

Steun je favoriete boekhandel

Bestel je boeken op Hebban bij Libris of Blz. en steun een boekhandel bij jou in de buurt. Vanaf €15,- gratis bezorgd.

Bestel het boek bij Libris vanaf 14,95
Bestel het boek bij Blz. vanaf 14,95
bestellen
bestellen
bestellen
Proxisbestellen
Boeken.combestellen

  Klik hier voor een overzicht van alle aanbieders

Advertentie

Hebban recensie

Korte en krachtige dierenverhalen

door Victoria Farkas op 04-12-2015

De bundel De minireuzenmiereneter van Menno Steketee staat vol ontdekkingen over verbazingwekkende dieren in de vorm van een kort verhaal. Wist je dat een pinguïn respect afdwingt door iedereen te laten weten dat hij heeft gewonnen? Of dat muizen kunnen zingen, dat een haai onder de drie meter niet zo hard kan bijten of dat er kikkers met alarmkleuren bestaan? De titel gaat over de geboorte van...


Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic