De veertiende kolonie

32

Lijsten 1 Spots 1 Top25's 1

‘De veertiende kolonie’ (The 14th Colony) van Steve Berry (‘Het koningsbedrog’, ‘De Lincoln mythe’, ’Het patriottenspel’) is opnieuw een weergaloze politieke thriller van zijn hand. Voor de fans van ‘House of Cards’ en ‘West Wing’.

Door een onduidelijke wet over de presidentiële opvolging, zou een succesvolle aanslag op de verkozen president én vice-president voorafgaand aan de inauguratie tot niets minder dan een politieke chaos kunnen leiden.

Enkele uren voor de inauguratie ontdekt de geheime dienst dat oud KGB-agent Aleksandr Zorin zwaar bewapend op weg is naar Washington D.C. Zorin is van plan die maas in de wet te benutten.
Zorin wordt gesteund door een groep die zich de ‘Society of Cincinnati’ noemt. Die beweging had ooit tot doel Canada als veertiende kolonie aan de VS toe te voegen. Cotton Malone raakt verwikkeld in een race tegen de klok om niet alleen de verkozen president, maar ook het voortbestaan van de VS te beschermen.

De boeken van bestsellerauteur Steve Berry worden alom geprezen vanwege hun rijkdom aan historische details en de grondige research. Zijn thrillers verschijnen in veertig talen.

Verschenen in
Serie
Cotton Malone (11)
Genre
Thrillers & Spanning
Laatste editie
17 april 2018
Uitgeverij
De Fontein Romans & Spanning
ISBN
9789026142550 , 9789026142567


Door lezers

Thriller Club / Thrillers april 2018
01 april 2018 10 reacties
  Meer artikelen

Steun je favoriete boekhandel

Bestel je boeken op Hebban bij Libris of Blz. en steun een boekhandel bij jou in de buurt. Vanaf €15,- gratis bezorgd.

Bestel het boek bij Libris vanaf 19,99
Bestel het boek bij Blz. vanaf 19,99
bestellen
bestellen
bestellen
Proxisbestellen

  Klik hier voor een overzicht van alle aanbieders

Bestel dit ebook vanaf  €4,99 bijAdvertentie

Hebban recensie

    Onno van Rijen Genreclub

Geschiedenis en actie

door Onno van Rijen op 11-06-2018

Steve Berry is een grootheid op het gebied van de historische thrillers. Hij heeft al dertien boeken met Cotton Malone als hoofdpersoon geschreven. De veertiende kolonie is het elfde deel. De delen staan op zichzelf en het is dus niet nodig ze op chronologische volgorde te lezen. Zo nu en dan komen er passages in het verhaal voor die teruggrijpen naar voorgaande delen zonder dat dit wordt...


Lezersrecensies (1)

Een spannende politieke thriller

door: Mieke Schepens 1 like
'De ambtstermijn van de president en vicepresident zal eindigen om twaalf uur 's middags op de twintigste dag van januari.' - AMERIKAANSE GRONDWET, AMENDEMENT 20 Toen ik deze woorden voor in het boek las, kon ik nog niet weten hoe enorm belangrijk ze zouden blijken te zijn. In ‘De veertiende...

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Favoriet van


Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic