Doodstil

6

Artikelen 1 Lijsten 1
Voormalig rechercheur Vincent de Koning is besmet met een virus dat hem onverbiddelijk de dood in zal jagen, al weet nog niemand wanneer dat is. Hij slijt zijn dagen in kroegen en speelt een spel van aantrekken en afstoten met zijn vriendin Karina.

Een toevallige ontmoeting met een kleine crimineel die illegaal handelt in diermeel is het begin van een stroom gebeurtenissen die allemaal samenkomen in het Groningse dorp Doodstil.

Tegen een decor van medische laboratoria, seksuele uitspattingen, Oost-Europees bijgeloof en experimentele vaccins lijkt zich een bizar complot te voltrekken dat al snel zijn eerste doden opeist. Wanneer ook Karina slachtoffer wordt, verandert De Koning van een levensmoeë, terminale patiënt in een bittere wreker die geen middel schuwt.

Verschenen in
Genre
Thrillers & Spanning
Laatste editie
19 augustus 2008
Uitgeverij
Prometheus, Uitgeverij
ISBN
9789049900670


Artikelen over Doodstil

  Meer artikelen
Advertentie

Hebban recensie

Niet op het puntje van je stoel

door Manon Hendriks op 01-09-2008

De gewelddadige Vincent Koning, een ex-rechercheur met alcoholistische trekjes, speelt de hoofdrol in Doodstil van auteur Bies van Ede. Bovendien heeft Koning ooit besmet vlees gegeten, waardoor hij nu aan de ziekte van Creutzfeldt-jakob leidt.
Wanneer Koning op het spoor komt van een netwerk van illegaal vleeshandel, gaat hij op onderzoek uit. Maar dat onderzoek leidt al snel tot bizarre...

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic