Dubbel rol

,

1

Inspecteur Shunsuke Honma zou eigenlijk op het hoogtepunt van zijn carrière moeten zitten maar niets is minder waar. Nadat zijn vrouw is omgekomen bij een auto-ongeluk, werd hij door een verdwaalde kogel in zijn knie getroffen. Sindsdien is hij kreupel. Zijn zelfverkozen ballingschap eindigt met het bezoek van een jonge neef. Het blijkt dat een routine-aanvraag voor een creditcard aan het licht heeft gebracht dat zijn verloofde in het verleden bankroet is gegaan. Zonder nog een woord te zeggen verdween zij. Honma bezoekt het kantoor waar de vrouw het laatst werkzaam was en krijgt inzage in haar curriculum vitae. Dan ontdekt hij dat alle vorige werkgevers verzonnen zijn en dat ze reusachtige schulden heeft bij woekeraars. Hoe goed kende zijn neef haar eigenlijk? In de Japanse misdaadroman \"Dubbelrol\" staat de zoektocht naar een gevluchte vrouw centraal. Het probleem is dat zij niet degene is die zij beweerde te zijn.

Verschenen in
Oorspronkelijke titel
Kasha / All She Was Worth
Laatste editie
01 januari 1999
Uitgeverij
Meulenhoff Boekerij
ISBN
9789029055406

Lezersrecensies (1)

Recensie Dubbel rol

door: Ellen IJzerman (prowisorio) 1 like
Inspecteur Shunsuke Honma is met ziekteverlof, omdat hij pas geleden door een verdwaalde kogel in zijn knie geraakt is. Hij woont, sinds zijn vrouw is overleden aan een auto-ongeluk, alleen met zijn zoontje. Hij wordt met het huishouden en het opvangen van zijn zoontje geholpen door bevriende...

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic