Dynastie

5

Lijsten 2

Toen het Romeinse rijk een¬maal een wereldrijk was kwam er een einde aan de republiek. Rome baadde in bloed. De bur-geroorlogen waren zo geweld-dadig geweest dat het volk blij was met een alleenheerser die vrede bracht. Hij noemde zich¬zelf Augustus: 'de door God be-gunstigde.'
De lugubere roem van de door Augustus gestichte dynas¬tie is nooit verbleekt. Er is geen familie die kan bogen op een vergelijkbare rij fascinerende namen. Tiberius, berucht om zijn perversiteit, was een formi-dabele generaal die eindigde in verbitterde afzondering; Cali-gula, gevreesd vanwege wreed-heden en vernederingen, reed over de zee; Agrippina, Nero's moeder, wrong zich in bochten om haar zoon, die haar zou ver-moorden, aan de macht te bren¬gen; Nero zelf trouwde met een eunuch en bouwde een sprook-jespaleis op de restanten van het door vuur verwoeste centrum van zijn stad.

Tom Holland schetst een ver-bijsterend portret van Romes eerste keizerlijke familie. Dynas¬tie gaat over haar aantrekkings-kracht en over de bloedige slag-schaduwen van haar misdaden, over de imposante hoofdstad die door Augustus in marmer werd herbouwd en over donkere Duitse bossen vol barbaren. De personages vormen een specta-culaire cast van moordenaars en metroseksuelen, overspeligen en druïden, konkelende groot-moeders en weerspannige gla-diatoren.

Verschenen in
Genre
Geschiedenis & Politiek
Aantal pagina’s
448
Laatste editie
12 november 2015
Uitgeverij
Athenaeum
ISBN
9789025300401 , 9789025300395

Steun je favoriete boekhandel

Bestel je boeken op Hebban bij Libris of Blz. en steun een boekhandel bij jou in de buurt. Vanaf €15,- gratis bezorgd.

Bestel het boek bij Libris vanaf 29,99 Bestel het ebook bij Libris voor 19,99
Bestel het boek bij Blz. vanaf 29,99 Bestel het ebook bij Blz. voor 19,99
bestellen
bestellen
bestellen
Proxisbestellen
Boeken.combestellen

  Klik hier voor een overzicht van alle aanbiedersSchrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic