Advertentie
Gedroomde tijd

Gedroomde tijd

6
Gelezen 8 Aan het lezen 0 Wil ik lezen 2 Favoriet 0 Recensies 1
Literatuur & Romans   Topics 0
In Gedroomde tijd wordt op poëtische wijze een verhaal verteld van het Toscane van de twintigste eeuw.
In het rustige dorpje Colle komt een jonge anarchistische onderwijzer, kortweg de Meester genaamd, in de kost bij de weduwe Bartoli. Als hun liefde opbloeit en er kinderen komen, zijn de dorpelingen blij zo n harmonieus gezin in hun midden te hebben.
Ulysses is een telg uit een trots geslacht van veehandelaren. Als hij op een dag besluit dat alleen toch maar alleen is, en zijn oog valt op de plompe en op het eerste gezicht dienstbare Rosa, is de keuze snel gemaakt. Na de geboorte van de tweeling Sole en Annina verandert ze echter in een knappe vrouw die met de dag dromeriger wordt.
De tijden veranderen in Europa, in Italië, en dus ook in Colle. De kinderen van de Meester en van Ulysses worden meegesleept in een maalstroom van gebeurtenissen, en uiteindelijk herinnert Annina zich haar leven als een droom.
Gedroomde tijd is een ware saga à la 100 jaar eenzaamheid, een familie-epos in Toscane waarin twee families, die wat levensopvatting betreft elkaars tegenpolen zijn maar wier levens gaandeweg met elkaar vervlochten raken, zich staande moeten houden in een roerige eeuw van industriële revolutie, Spaanse griep en twee wereldoorlogen. Hun persoonlijke belevenissen en menselijk lot vormen samen een prachtig fresco, een verhaal over een gedroomde tijd.

Riccarelli geeft het beste van zichzelf, in een vernieuwd `magisch realisme [ ] Men beleeft een mengeling van droefheid en vrolijkheid, het tragische en het groteske. Corriere della Sera
De nieuwe roman van Riccarelli is een rijp en overtuigend werk; literatuur die met haar kleuren en tedere betovering doet denken aan het werk van Chagall. Tuttolibri
Genre
Literatuur & Romans
Vertaalde literaire roman, novelle
Vertaald door
Els van der Pluijm
Uitgeverij
Uitgeverij De Arbeiderspers B.V.
Laatste editie
27 april 2006
ISBN
9789029563482
+

Boekinformatie wijzigen

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic

Recensies

Recensie Gedroomde tijd

door: Paulus 1 like
Meeslepend verhaal, soms een beetje zweverig of noem het poetisch. De vergelijking in de reactie hieronder met Honderd jaar eenzaamheid van Marquez vind ik appels met peren. Alleen al omdat het verhaal zich afspeelt in Italie en niet in Zuid-Amerika scheelt een slok op een borrel. Totaal andere...

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook