Het absurde idee je nooit meer te zien

10

Na de plotselinge dood van haar man, met wie ze 21 jaar gelukkig is geweest, komt Rosa Montero in een diepe depressie terecht. Bij toeval krijgt ze het dagboek in handen dat Marie Curie bijhield na de dood van haar man Pierre in 1906. Het beschrijft het bijzondere levenspad van Curie, die we hier leren kennen van een volkomen onbekende kant.  

De vondst zet Rosa Montero aan tot dit heel persoonlijke boek, waarin zij beschrijft wat er met haar gebeurde na het verlies van haar grote liefde. Zij schrijft over het overwinnen van pijn, de verhouding tussen mannen en vrouwen, over de reddende kracht van de literatuur, en over de wijsheid van mensen die hebben leren leven met verlies en rouw. Voortdurend spiegelt zij zich aan wat Marie Curie in haar dagboek noteerde over het omgaan met verlies en het hervinden van levenszin. Dat dagboek is opgenomen aan het einde van dit boek.

Verschenen in
Genre
Literatuur & Romans
Aantal pagina’s
256
Laatste editie
15 oktober 2015
Uitgeverij
Wereldbibliotheek
ISBN
9789028426207 , 9789028441712

Steun je favoriete boekhandel

Bestel je boeken op Hebban bij Libris of Blz. en steun een boekhandel bij jou in de buurt. Vanaf €15,- gratis bezorgd.

Bestel het boek bij Libris vanaf 19,99
Bestel het boek bij Blz. vanaf 19,99
bestellen
bestellen
bestellen
bestellen
Proxisbestellen
Boeken.combestellen

  Klik hier voor een overzicht van alle aanbieders

Bestel dit ebook vanaf  €13,99 bijAdvertentie

Hebban recensie

    Soraya Vink Hebban Crew

Bondgenoten door wilskracht

door Soraya Vink op 29-12-2015

De Spaanse schrijfster Rosa Montero beschouwt haar romans als projecten die nooit te persoonlijk mogen worden. ‘Verhalen die in je hoofd zorgen voor belletjes die licht uitstralen’, zoals de auteur het zelf noemt. Maar na het overlijden van haar echtgenoot Pablo dringt haar depressie ook door in haar domein als schrijfster. Aantekeningen en twee jaar durende research voor een nieuwe roman...


Lezersrecensies (1)

Curie, anders bekeken

door: iBoek 2 likes
Elena Ramìrez (uitgeefster bij Seix Barral) vraagt aan auteur Rosa Montero om het voorwoord te schrijven bij Het Dagboek van Marie Curie, een uitgave in de reeks Ùnicos. Marie Curie (geboren Manya Sklodowska) schreef dit dagboek in de 12 maanden na de dood van haar man, Pierre. Rosa Montero...

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Favoriet van


Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic