Het boek des onheils

14

Lijsten 1

Tijdens een college krijgt universitair docent Mickel Backman een schok te verwerken: een van zijn studenten wil een scriptie schrijven over een oud manuscript waarover nooit hardop gesproken zou mogen worden. Hoe kan Pasi Maars, een matige student, ooit gehoord hebben van Leander Granlund, een ontspoorde en verwarde jonge dichter uit de jaren twintig, met maar één ongepubliceerde dichtbundel op zijn naam.

Pasi Maars is ervan overtuigd dat professor Backman meer weet over Granlund en zijn werk dan hij wil toegeven. En Pasi is vasthouden: want gedichten die tientallen jaren geleden verdwenen kunnen toch onmogelijk iemand schade berokkenen, of wel?

Verschenen in
Oorspronkelijke titel
Onda boken
Genre
Thrillers & Spanning
Aantal pagina’s
336
Laatste editie
16 juni 2016
Uitgeverij
Ambo|Anthos
ISBN
9789026334900 , 9789026334917 , 9789462533639


Bestel dit luisterboek voor  €15,95 bij

bestellen

Hebban recensie

    Kees van Duyn Hebban Recensent

Niet lezenswaardig verhaal

door Kees van Duyn op 21-07-2016

Kai Erik is het pseudoniem voor de in Finland geboren schrijver Kaj Korkea-aho. Hij heeft Zweedse taal- en letterkunde gestudeerd en werkt als columnist voor de krant Hufvudstadsbladet en schrijft ook toneelstukken en hoorspelen. In 2009 debuteerde hij onder zijn eigen naam met de roman Katso minuun pienehen. Vervolgens schreef hij nog twee romans voordat hij onder pseudoniem de thriller Het boek...


Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic