Advertentie
Koninginnenrit

Koninginnenrit

55
Gelezen 76 Aan het lezen 2 Wil ik lezen 8 Favoriet 0 Recensies 7
Literatuur & Romans Lijsten 1   Topics 0
Een van de schrijfsters van het duo Liza van Sambeek komt solo naar buiten met Koninginnenrit, het langverwachte en dicht op de huid geschreven vervolg op de succesvolle romans Zadelpijn en Het Verwende Nest. We volgen de beurtelings hilarische en dan weer ontroerende avonturen van de Tîtes, de strijdvaardigste vriendinnengroep van deze tijd.

Achter de fraai gerestaureerde gevel van hun grachtenpand besluiten onze heldinnen dat het leven te kort is om er achteloos doorheen te fietsen. Ze zijn inmiddels wat ouder, maar voelen zich nog lang niet afgeschreven en willen nog één keer vlammen. Ze halen alles uit de kast, zo nodig ook Viagra en testosteronpleisters, om van het leven te blijven genieten. Liever heftig dan deftig is hun motto. Alles liever dan nordic walking.
Op eigen kracht zullen ze hun koninginnenrit _ de rit van hun leven _ maken, nu het nog kan. De tijd om te voldoen aan verwachtingspatronen van de buitenwereld is voorbij. Wat nu telt is de binnenwereld.
Koninginnenrit is een machtig boek. Het laat bovendien de stem van de volgende generatie horen. De Tîtes worden veelvuldig geconfronteerd met de problemen en meningen van hun exen, lovers, kinderen en kleinkinderen, en krijgen steeds meer commentaar op hun levenswijze te verwerken.
Gesterkt en gelouterd worstelen de vriendinnen met hun dilemmas en combineren ze vette lol met diepgang, verbondenheid met vrijheid, en zelfbeschikking met onvoorwaardelijke vriendschap. Ze blijven optimistisch en levenslustig. Never a dull moment.

Koninginnenrit werd dankzij de waardevolle medewerking van Loes Noy een boek der herkenning voor veel babyboomers. Ook voor mannen, omdat het inzicht geeft in het denken en doen van eigenzinnige midlife-vrouwen.

Over Zadelpijn:

Alle emoties komen aan bod: liefde, haat, angst, afgunst en verdriet om verloren dromen. De vrouwen houden zich juist staande omdát ze een zekere leeftijd hebben bereikt. Het vlot geschreven boek ademt een sfeer van: laat je er niet onder krijgen.
elsevier

Het boek is heftig, hilarisch en ontroerend en niet altijd per definitie vrouwvriendelijk. Dat maakt het confronterend voor een hele generatie.
de volkskrant
Genre
Literatuur & Romans
Literaire roman, novelle
Uitgeverij
Prometheus
Laatste editie
31 oktober 2009
ISBN
9789044612158 , 9789044612523 , 9789044615340 , 9789044616194
+

Boekinformatie wijzigen

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic

Recensies

Claar van Lieshout Boekverkoper

Recensie Koninginnenrit

door: Claar van Lieshout 1 like
Met subtiele verwijzingen naar het verleden laat Van Sambeek de dames van de meidenclub: De Tites hun overpeizing over zichzelf en elkaar vertellen. Daar is Agnes die in een poging de waarheid van de wereld maar bovenal de waarheid over zichzelf een Koninginnenrit naar Santiago de Compostella gaat...

Recensie Koninginnenrit

door: lente 1 like
lekker leesboek, had 'm eigenlijk voor mijn vakantie bewaard, zo'n boek is het ook, vlot lezend, met humor. Ik vond het leuk om de Tites in deze in totaal 3 boeken te volgen. Pure ontspanning.

Recensie Koninginnenrit

door: Annette Bons 1 like
Fijn boek! Kort geleden de verfilming van Zadelpijn op tv gezien, en toen begonnen 'de Tites' weer te leven bij me. Het verwende nest, de tweede vond ik het allerbeste van de drie boeken overigens. Aan de Koninginnenrit moest ik even weer wennen, maar al gauw wist ik weer wie wie was (de naslag...

Recensie Koninginnenrit

door: Ans Arts 1 like
Al een tijd geleden had ik Zadelpijn en Het verwende nest gelezen,met plezier heb ik ook dit boek weer gelezen. Een heerlijk ontspannend boek om te lezen en leuk de dames weer tegen te komen. Erg veel wordt er overigens niet meer gefietst door " deTites " ,die inmiddels toch ook wel enige jaren...

Recensie Koninginnenrit

door: Anita Poot-Knulst 1 like
Leuk boek, ik kon er wat moeilijk inkomen. Het is ook al een hele poos geleden dat ik de andere twee heb gelezen. Ik ben het eens met Inggroen dat er inderdaad wat minder humor in zit maar ook ik was benieuwd hoe het verder zou gaan met de dames. Leuk tijdverdrijf, maar ik vond de tweede van de...

Recensie Koninginnenrit

door: Erika de Weerd 1 like
Omdat ik de andere twee boeken van Lisa van Sambeek ook gelezen had (Zadelpijn en Het verwende nest) wilde ik natuurlijk graag weten hoe het verder met deze dames zou gaan. Het boek leest prettig al wordt elk hoofdstuk beschreven vanuit een andere persoon. Daar moet je in het begin even aan wennen...

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook