Less is more

,

1

Artikelen 1 Lijsten 1

Kook de sterren van de hemel met minder dan 8 ingrediënten 
In zijn derde boek daagt chefkok Jacob-Jan Boerma zichzelf uit om de heerlijkste gerechten te creëren met minder dan 8 ingrediënten: Less is more. In de beperking zit de kracht. Alle gerechten blinken uit door de perfecte balans tussen verschillende smaken en texturen. De sterrenchef zet zijn kennis over ingrediënten en smaakcombinaties optimaal in om tot een 50-tal waanzinnige, maar vooral ook makkelijke gerechten te komen.

‘Less is more’ komt ook tot uitdrukking in de fotografie. Voor dit boek houdt Sacha de Boer een heel ingetogen styling aan, waardoor het gerecht de hoofdrol speelt op elke foto. In Sacha’s stillevens draait het om de puurheid van de ingrediënten. Van de portretten spat juist het enthousiasme en de passie van de chef af.

• 50 makkelijke gerechten van een Michelin-sterrenchef 
• Prachtige fotografie van Sacha de Boer: gerechten, portretten, stillevens
• Maximaal 8 ingrediënten per gerecht 
• Variatie en balans in groenten, vlees, vis en zoete gerechten

"De recepten zijn echt goed toegankelijk en verschillend. Het is een boek dat inspireert voor de thuiskok die graag voor vrienden en familie in de keuken staat. " Hebban.nl

Verschenen in
Genre
Culinair
Laatste editie
19 oktober 2015
Uitgeverij
Unieboek | Het Spectrum
ISBN
9789000348190 , 9789000348190 , 9789000348190 , 9789000348190


Artikelen over Less is more

  Meer artikelen

Hebban recensie

    Jeanette van Culinette's Kookpunt Hebban Recensent

Less is more: minder vlees, meer groenten

Het zijn bekende namen want iedereen weet wie Sacha de Boer en Jacob-Jan Boerma zijn. De eerste kennen we als presentatrice van het NOS-journaal die van haar passie fotograferen haar beroep maakte en Jacob-Jan Boerma is de chefkok van het driesterrenrestaurant "de Leest" in Vaassen. Sacha mag ook graag in de keuken staan en hun vriendschap heeft geresulteerd in een aantal prachtige kookboeken.

...


Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic