Advertentie
Marie

Marie

4
Gelezen 5 Aan het lezen 0 Wil ik lezen 5 Favoriet 1 Recensies 1
Culinair Spots 1   Topics 0
Bijna fluisterend, soms met lange stiltes, dan weer in een hevige woordenstroom, vertelt een jong zwart meisje over leven en vooral de dood. Over haar vader die wist dat hij zou sterven en hoe haar moeder hem niet kon redden. Over het laatste adieu van haar moeder die haar aanmaande om nu meteen snel te lopen, nog sneller, niet meer om te kijken, te blijven vluchten om te blijven leven. 

Het verhaal van Marie staat model voor het verhaal van meer dan een half miljoen Rwandezen die vanaf oktober 1996 in de meest mensonwaardige omstandigheden door het Congolese regenwoud getrokken zijn om te ontsnappen aan het regeringsleger van de huidige Rwandese president Paul Kagame. Hooguit één op vier heeft die tocht overleefd. Marie is één van hen.
Genre
Culinair
Aantal pagina’s
160
Uitgeverij
Davidsfonds
Laatste editie
14 oktober 2015
ISBN
9789059086753
+

Boekinformatie wijzigen

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic

Lezersrecensies (1)

Een beklijvende persoonlijke getuigenis

door: Nathalie B1 1 like
De getuigenis van Marie Bamutese ‘Overleven met de dood’ gaat over haar vlucht uit Rwanda in april 1994 toen de genocide tegen de Hutu’s uitbrak, haar verblijf in enkele vluchtelingenkampen in Oost-Congo en haar maandenlange vlucht met haar familie doorheen de hel van het Congolese oerwoud in...

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook